HRVATSKI SVJETSKI SABOR
VIJEĆE HRVATSKOG NARODA
Broj: 1-11-29/2018
Poreč, 17.08.2018. god.       

             
OTVORENO PISMO
                                                                                 

Hrvatskom  narodu sa posebnim pozivom Hrvatskoj inteligenciji


Hrvatski narode u Hrvatskoj i u svijetu  !

Danas imaš  svoju krvlju stečenu u Domovinskom ratu međunarodno priznatu državu Hrvatsku za koju su stoljećima patili i ginuli najbolji pripadnici Hrvatskog naroda od kojih mnogi nisu ni dočekali tu veliku radost i stoljetnu pobjedu da Hrvati imaju svoju državu Hrvatsku. Euforija i zanos svojom državom zaboravili ste da tu državu osposobite za život kako bi sebi i svojim pokoljenjima osigurali sretnu budućnost. Državu Hrvatsku ste prepustili interesima pojedinaca i interesnih grupa koje vodeći o osobnim interesima su Vaše interese podredili sebi osobno i državu Hrvatsku vode u dužničko ropstvo a Hrvatski narod postajete sluga u vlastitoj kući. Ima jedna slikovita podobna  priča: Mali slon je bio vezan lancem za kolac samo par centimetara zaboden u zemlju. Bio je mali pokušavao iščupati taj kolac da se oslobodi, ali nije imao snage za to. Pokušavao je i pokušavao, ali nije uspio. Kada je narastao, taj je kolac mogao bez problema iščupati i osloboditi se, ali više nije ni pokušavao, jer je u njegovoj svijesti ostala ugrađena spoznaja da on to ne može. Tako ga je taj kolac držao na lancu. Tako je i sa Hrvatima. Danas kada imate svoju državu u podsvijesti je ostao ugrađen osjećaj nemoći pa i ne pokušavate postojeće stanje promijeniti na bolje. To debelo koriste vlastodršci, samo prozvana elita, koja taj strah od promjena u narodu ne oslobađa već ga na razno razne načine potencira. Nikad taj strah kod Vas narode nije bio veći nego je danas.
Hrvatski narod ima svoju državu za koju je odgovoran, koju može urediti prema vlastitim spoznajama i htjenjima državu koja ima resurse koji mogu osigurati sretnu budućnost za 20 milijuna stanovnika, dok nažalost nemoralnom nenarodnom politikom danas nije osigurana sretna budućnost ni za 4 milijuna stanovnika. 
Posebno molimo Hrvatsku inteligenciju da bude glas i savjest Hrvatskog naroda da postane narodna inteligencija da narod usmjerava i vodi u sretnu budućnost. Temeljem zaključaka na znanstvenom skupu održanom 15.03.2018. godine: citiramo: „Molimo cjelokupni Hrvatski narod, u domovini i inozemstvu, da na slijedećim parlamentarnim izborima predlože i izaberu Narodne saborske zastupnike koje će narod predlagati, narod birati i narodu odgovarati umjesto sadašnje partitokratske prakse kada kandidate za Sabor predlaže Predsjednik stranke, koje narod bira, a oni odgovaraju predsjedniku stranke odnosno partije, a ne narodu koji ih je izabrao.
Hrvatski narod treba predlagati i izabrati NARODNE  zastupnike časne, moralne Hrvatske domoljube koji znaju, mogu i hoće služiti svom narodu koji će ove danas predložene programe i mnoge druge realizirat „ završen citat.
Hrvatski narode vrijeme je da svoju sudbinu uzmete u svoje ruke i olovkom nenarodnu vlast promijenite u narodnu kako bi narod uživao u Bogom danim hrvatskim resursima. Pozivamo Hrvatski narod da shvati i prihvati odgovornost za državu Hrvatsku i to Proporcionalno svom znanju, sposobnostima i mogućnostima. Tu je najveća odgovornost na Hrvatskoj inteligenciji koja je najodgovornija za Hrvatski narod i državu Hrvatsku te je vrijeme da Hrvatska inteligencija tu odgovornost prihvati i ponaša se u duhu časnih moralnih vrijednosti te da bude ponos naroda kojem pripadaju.

OBRAZLOŽENJE


Objedinjenjem znanstvenika i stručnjaka raznih djelatnosti iz Hrvatske i iz svijeta koji su izradili i elaborirali gospodarske i političke programe koji Hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj osiguravaju financijsku sigurnost za narednih 50 godina, što je potvrđeno na znanstvenom skupu održanom 15.03.2018. godine u privitku br. 1 kratki video zapis. Te programi  navedeni u kratkom starom filmu u privitku br.2.
Dio gospodarskih programa je usvojilo Vijeće Europe 28.10.2010. godine. Sa navedenim programima su upoznati svi predsjednici Vlade i predsjednik RH kojima su nuđeni da Vlada (bez kojih se nacionalni programi ne mogu realizirati) iste prihvati i uz našu stručnu potporu realizira.
Nažalost nije bilo razumijevanja od nije jedne Vlade počev od gospodina Sanadera, gospođe Kosor, gospodina Oreškovića, gospodina Milanovića i sadašnjeg predsjednika gospodina Plenkovića. Nitko od njih nije pokušao prihvatiti niti realizirati iako su iste potpisali ministri Vlade Republike Hrvatske.
Molimo Hrvatski narod, u domovini i u svijetu, da se za te navedene programe izbori demokratskim putem (olovkom) te da na slijedećim parlamentarnim izborima izabere istinski časne moralne osobe u Sabor Republike Hrvatske koji će se izboriti i te programe realizirati. Vratiti narodu nadu u bolje sutra i spoznaje da to bolje sutra može osigurati samo Hrvatski narod i nitko drugi.  
Molim Hrvatski narod da se za ove programe izbori i time sadašnjim i budućim pokoljenjima osigura financijsku sigurnost za narednih 50 godina.

Predsjednik:
Mr.sc. Niko Šoljak
 

 

Privitak:
Poveznica na Skup u Zagrebu 15. 03. 2018.   https://youtu.be/2gFnaz7ONsU
Poveznica HSSD stari video.           http://youtu.be/mJlZTMiYGp8