HRVATSKI SVJETSKI SABOR
VIJEĆE HRVATSKOG NARODA
Broj: 1-11-28/2018
Poreč, 17.08.2018. god.                    

OTVORENO PISMO
                                                                     

 Hrvatskim Braniteljima

Poštovani branitelji Republike Hrvatske !

Vi ste moralna vertikala Hrvatskog društva  koji ste bili spremni život dati za domovinu Hrvatsku kako bi istu oslobodili od srpskog agresora i domaćih izdajica. Nadljudskom hrabrošću, požrtvovnošću uspjeli ste osigurati uvjete da Hrvatska postane međunarodno priznata.
Nakon Domovinskog rata smatrali ste da je vaš posao završen i time ste poništili sve moralne i časne vrijednosti za koje ste bili spremni život dati. Državu Hrvatsku predali ste mnogim onima protiv čijih ideala ste se do jučer borili. Niste državu Hrvatsku osposobili za život, kako bi moralne i časne vrijednosti za koje ste se borili osigurale blagodat Hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj.  
Vašom borbom Hrvatska je postala međunarodno priznata država, ali je izgubila čast, moral i poštenje koje je osnovni kriterij Hrvatskog naroda u Hrvatskoj i u svijetu. Hrvatska je postala meka za nenarodni režim koji sve materijalne i financijske vrijednosti podređuje osobnim interesima i interesima interesnih grupa koje nesmetano vladaju Republikom Hrvatskom. Mnogim braniteljima partikularni interesi su postali važniji od interesa naroda i države za koju su se borili. Branitelji koji se nisu pomirili sa postojećim stanjem, njih 3.300, izvršili su suicid, a mnogi od njih još uvijek žive na rubu egzistencije i svakodnevno se pitaju zašto su se borili.
Hrvatska kao najbogatija zemlja na svijetu, koja ima resurse za prehraniti 20 milijuna stanovnika, danas polovica hrvatskih građana gladuje, a mnogi kopaju po kantama za smeće kako bi preživjeli, jer ne mogu prehraniti sebe i svoju obitelj.
Vašom zaslugom Hrvatski narod je dobio međunarodno priznatu državu, a izgubio je desetljećima i stoljećima stvarane moralnih i materijalne vrijednosti (socijalnu politiku, zdravstvo i školstvo i stambenu politiku, a imao je i naj veće moralne vrijednosti na svijetu i kao narod priznat je u svim državama svijeta) hvala Bogu taj rejting drže i danas Hrvati koji žive i rade izvan Republike Hrvatske.
Nažalost u Republici Hrvatskoj moral, čast i poštenje nema nikakvu vrijednost, jer su prevladale individualne vrijednosti interesnih grupa koje Hrvatsku državu vode u dužničko ropstvo, a Hrvatski narod postaje sluga u vlastitoj kući.
Na znanstvenom skupu održanom u Zagrebu 15.03.2018. godine (kratki video: u privitku) donijete su odluke, zaključci i preporuke te molbe svim subjektima u Republici Hrvatskoj citiramo: „Budućnost Hrvatskog naroda ovisi o izravnoj odnosno direktnoj demokraciji kako bi izabrali NARODNE ZASTUPNIKE. Molimo sve Hrvatske branitelje da pomognu Hrvatskom narodu da shvate i prihvate gospodarske i političke programe  da predlažu i izaberu NARODNE ZASTUPNIKE  u Sabor Republike Hrvatske, koji će ove programe navedene u kratkom videu u privitku br. 2 realizirati“.

OBRAZLOŽENJE

Program koji je naveden u starom videu u privitku br. 2 elaborirali su i izradili objedinjeni znanstvenici stručnjaci raznih profesija iz domovine i svijeta putem kojih se osigurava Hrvatskom narodu financijska sigurnost u narednih 50 godina.
Dio gospodarskih programa je usvojilo Vijeće Europe 28.10.2010. godine. Sa navedenim programima su upoznati svi predsjednici Vlade i predsjednik RH kojima su nuđeni da Vlada (bez kojih se nacionalni programi ne mogu realizirati) iste prihvati i uz našu stručnu potporu realizira.
 Nažalost nije bilo razumijevanja od nije jedne Vlade počev od gospodina Sanadera, gospođe Kosor, gospodina Oreškovića, gospodina Milanovića i sadašnjeg predsjednikagospodina Plenkovića. Nitko od njih nije pokušao prihvatiti nitirealizirati iako su iste potpisali ministri Vlade Republike Hrvatske.
S obzirom da su Gospodarski ipolitički programi prihvaćeni od Hrvatskog naroda i u svijetu, te putem Vijeća Hrvatskog naroda, nakon održanog znanstvenog skupa 15.03.2018. godine, pokrenut je program organiziranja za slijedeće parlamentarne izbore kako bi izabrali u Sabor RH časne, moralne osobe koje će ove programe realizirati.
Vas molimo da ove programe podržite  kako bi hrvatskom puku dali snagu da izabere narodne zastupnike koji će demokratskim putem pokrenuti proces promjena u Republici Hrvatskoj i zaustavili tonjenje u blato u koje hrvatski narod i država Hrvatska pada i ulazi u dužničko ropstvo, a hrvatski narod postaje sluga u vlastitoj kući. Na znanstvenom skupu 15.03.2018. godineu Zagrebu između ostalih, pozvali i Hrvatske branitelje Citiramo: „Molimo Hrvatske branitelje da se organiziraju u jednu jedinstvenu organizaciju kako bi postali subjekt odlučivanja, te prestali biti objekt za podmirivanje stranih, za državu Hrvatsku i Hrvatski narod, neprihvatljivih interesa“ završen Citat.
Molimo 1.300 predsjednika braniteljskih udruga da se u korist naroda odreknu svojih osobnih interesa i vrate idealima za koje su bili spremni život dati, te  da pomognu hrvatskom narodu kako bi se negativni trendovi zaustavili i Hrvatska krenula ka boljoj i sretnijoj budućnosti. Vjerujemo da će svi Hrvatski branitelji, koji rade i djeluju u Republici Hrvatskoj,podržati ove programe kako bi zajedničkim snagama osposobili državu Hrvatsku za život.
Unaprijed Vam hvala
Uz visoko cijenjeno poštovanje.

Predsjednik:
Mr.sc. Niko Šoljak

 

Privitak:
Poveznica na Skup u Zagrebu 15. 03. 2018.   https://youtu.be/2gFnaz7ONsU
Poveznica HSSD stari video.           http://youtu.be/mJlZTMiYGp8