HRVATSKI SVJETSKI SABOR- Skup 15.03.2018. (NSB)

Skup

(Klik na sliku za pregled videa)

U Zagrebu dana 26.4.2018 godine održan je Skup Vijeća Hrvatskog Naroda na kojem su bili nazočni predsjednici VHN s područja županija gardova i općina RH. U uvodnoj riječi Predsjednik Vijeća Hrvatskog Naroda mr. sc. Zdenko Bando pozdravio je Skup i otvorio njegov početak rada. Naknadno u svom izlaganju gospodin Zdenko je posebno naglasio da koordinira sve aktivnosti Vijeća Hrvatskog Naroda uz veliku potporu gospodina predsjednika HSSD, gospodina Nike Šoljka, a sve vezano za domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Naši programi rada i razvoja su javni i transparentni te time razumljivi svim ljudima. Svjedoci smo da više nijedna Vlada ne može i neće moći izdržati cijeli mandat, jer ne posjeduje ove i ovakve programe rada i razvoja. Naša obveza je sada pokriti cijeli teren naše Hrvatske i jasno pokazati naše programe rada i razvoja te pokazati da imamo snage i znanja za njihovu realizaciju.
         Nakon srdačnog pozdrava svih nazočnih i zahvale svima koji svojim radom i ponašanjem daju veliki doprinos razvoju sustava izravne demokracije u Republici Hrvatskoj kao ključnog rješenja za izvlačenje RH iz teške gospodarske i moralne krize predsjednik HSSD, gospodin Niko Šoljak, dao je iscrpno uvodno izlaganje, koje je prezentirano na kraju ovoga Izviješća
 Koautor prof. dr. Ivan Miloš je pozdravio sve sudionike Skupa i naglasio da je internacionalni tim stručnjaka sastavio konkretne programe rada i projekte za ulaganje razvojnog kapitala iz zemlje i dijaspore čija se vrijednost procjenjuje na oko 55 milijardi EUR-a. Za realizaciju ovih programa i projekata postoje investitori iz dijaspore, ali i značajna bespovratna sredstva iz EU fondova, koja se ne mogu dobiti bez ispunjenja svih strogo propisanih uvjeta, koje može ispuniti stručna i demokratski izabrana vlast. Hrvatskoj stoji na raspolaganju i velika pozicijska renta koja se procjenjuje na oko 1,3 milijarde EUR godišnje, ali koja se također ne može ostvariti bez nove narodne vlasti koju će sačinjavati narodni zastupnici koje narod bira i koji za svoj rad izravno odgovaraju narodu.
 Predsjednica VHN Varaždinske Županije Snježana Častve ističe da je kopirala sve raspoložive materijale HSSD, koje sada distribuira građanima i uvjerena je da bi se, nakon dobivanja vlasti, svi ovi razvojni programi i projekti uspješno aplicirati i tako konačno riješiti pitanje izlaska iz teške krize naše Hrvatske. Potrebno održavati sastanke sa Hrvatima u dijaspori i osigurati uvjete za njihov povratak u svoju Domovinu na pripremljene programe rada i razvoja. Treba uložiti puno truda i umijeća pa će se pravi rezultati brzo vidjeti
Skupu je prisustvovala mlada Povratnica iz Australije na čijem se licu  vidjela sreća, jer je osjetila tračak nade za povratak mladih iz Dijaspore, koji svim srcem vole Hrvatsku i žude za povratkom na svoju djedovinu.
Predsjednik VHN Zagrebačke županije, gospodin Jozo Marunica, sasvim konkretno naglašava da naša djela govore o nama i da nema što posebno dodati svemu što je prethodno rečeno i ponuđeno te da je sada najbolje vrijeme za nas da krenemo u realizaciju naših programa i projekata.
Gospodin Zdenko Bando je posebno naglasio i pohvalio uspjeh Predsjednik VHN Sisačke županije Gospodina Ivana Lipaka koji je organizirao veliki sastanak sa najvišim državnim dužnosnicima na ovom našem planu.
Predsjednik VHN Koprivničko – Križevačke županije dr. Bedeković Vladimir je posebno istakao da je teško vidjeti i predvidjeti pravu perspektivu svega ovo o čemu mi danas govorimo, a možemo puno toga ostvariti preko narodnih zastupnika u Saboru. Ipak gospodin Bedeković zaključuje da su nam prave mogućnosti dosta ograničene i malene.
         Na pitanje rasprave o prošlosti i ljudi koji su Hrvatsku doveli u današnje stanje odgovarati ćemo na nekom drugom sastanku, a danas govorimo isključivo o operativnom radu i razvoju naših programa rada, ističe gospodin Zdenko Bando.
          Na pitanje korištenja medija i načina formiranja lista sa zastupnicima u Saboru gospodin Šoljak je naglasio da će se te liste kandidata formirati uz pomoć određenih političkih stranaka koje će jedva dočekati da se na taj način uključe u suradnju sa nama. Kada mi ostvarimo 30 – 40 zastupnika u Saboru onda ćemo promijeniti pravila biranja narodnih zastupnika i njihovog rada.
         Predsjednik VHN Sisačke Županiej Gospodin Ivan Lipak posebno ističe potrebu da se danas kaže da mi idemo na slijedeće izbore i da tu izjavu prezentiramo svim ljudima na terenu, što su svi nazočni pljeskom prihvatili.

Na kraju donijeti su slijedeći :


Zaključci

1.   Sa zadovoljstvom se utvrđuje visoka suglasnost zajedništva  oko realizacije navedenih programa i upoznavanjem građana RH sa istim.
2.   Jedinstveno je prihvaćen program Izravne –direktne demokracije  putem kojeg Narod predlaže narodne zastupnike, narod ih bira, a izabrani narodni zastupnici izravno odgovaraju Narodu. Umjesto sadašnjeg partitokratskog sustava u kojem Predsjednik stranke-partije predlaže kandidata za Sabor, kojega narod bira, a izabrani saborski zastupnici odgovaraju Predsjedniku stranke-partije, a ne narodu koji ih je izabrao.
3.  Svu pozitivnu energiju upotrijebiti za realizaciju navedenih programa  za budućnost. Od povijesti učiti, a istu  prepustiti znanosti –povjesničarima koji su dužni utvrditi istinu.
4.   Sa zadovoljstvom se utvrđuje da mladi  RH u svim Županijama, gardovima i općinama prihvaćaju  program Vijeća Hrvatskog Naroda, te  da su puni optimizma  da se ne boje iako su bosi spremni su zajednički uklanjati trnje kako bi se ovi predstavljani programi realizirali.
5.  Sa posebnom pozornošću prihvaćena je spoznaja da su predstavljene gospodarske i političke programe nesebično podržali Hrvati iz Dijaspore.  Posebno treba istaknuti gospođu Margaret Sigrist iz Amerike, koja sve naše materijale prevodi na engleski jezik bez ijedne kune ili dolara  naknde. Prof. Suzanna Pinčević iz Nove Zelande, gosp. Zoran Sova iz Las Vegasa, gosp. Nenad Bach Iz Amerike gosp. Janko Galinac iz Ameriek,gosp. Željka Mesaroša iz Njemačke, gosp. Tihomir Djurdja iz Njemačke, prof. Ina Vukić iz Sydneya , gosp. Dennis Valčich iz Sydneya , gosp. Frank Cetinić iz Sydneya gosp. Ivicu Josipovića iz Melburna  povratnika iz Dijaspore dr. Tomislav Sunić, gospodin Tomislav Alpeza iz BiH i drugi .
6.  Sudionici Skupa su nesebično zahvalni Hrvatu koji im je donacijom privremeno ustupio prostor u centru Zagreba za njihov rad i djelovanje.
7. Donosi se plan rada za mjesec dana i utvrđuje datum slijedećeg susreta za 17. 05. 2018.g. na kojem će se iznijeti postignuti rezultati rada i napraviti plan aktivnosti za naredno razdoblje.

Izlaganje  Predsjednika HSSD mr. sc. Nike Šoljak, koji se je obratio prisutnima slijedećim riječima:.
Drage gospođe, poštovana gospodo, najprije vam se svim zahvaljujemo  na vašem odazivu na ovo naše prvo druženje, koje ima zadatak da se međusobno upoznamo uspostavimo  kontakte, koji će nam  omogućiti da ubuduće jedni drugima pomažemo, kako bi  zajednički realizirali usvojene programe i došli do željenog cilja.
Vi koji ste danas došli na ovaj Skup iz svih krajeva naše Hrvatske, posebno Vi koji ste došli iz Osijeka, Splita, Rijeke itd. trošeći svoj obiteljski novac i vrijeme, kako bi  odradili  posao od hrvatskog nacionalnog interesa. To mogu samo istinski  hrvatski domoljubi.
Odrađujete posao  kojeg ne odrađuju oni  koji su za to plaćeni  i to vašim novcem.  Vi ste savjest Hrvatskog Naroda, vi ste moralna veličina i spas za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku.
Vi ste graditelji temeljnih vrijednosti Države Hrvatske, graditelji moralnih ljudskih  i materijalnih vrijednosti Hrvatskog Naroda, koji svojim nesebičnim radom stvarate sretnu budućnost  za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku. Današnji skup je povijesni  na kojem ćemo zajednički postaviti temelje  koje će  se dograđivati i nadograđivati sadašnje i buduće generacije.
Vaša djeca unuci i druga buduća pokoljenjima ponositi će vašim znanjem,  sposobnostima, vašom hrabrošću i spremnosti da se žrtvujete za boljitak  sadašnjih i budućih generacija,  kao bi Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku izvukli iz  teške  moralne i gospodarske krize u kojoj se danas nalazimo.
Zajednički sa pozitivnom su energijom, mukotrpnim radom i odricanjem doći ćemo do željenog cilja,  a to je da Država Hrvatska bude:  Moralna, pravna, socijalna, demokratska,  suverena, suvremena, neovisna i uljudbena država svijeta, koja će biti na čast i ponos svim pripadnicima Hrvatskog Naroda ma gdje bili.
Zajednički smo krenuli  na moralni, časni  put. Znamo da smo na taj, trnoviti put, krenuli bosi. Nemamo novac, nemamo vlast, nemamo medije, nemamo privilegije. Istinu širimo samo od usta do usta.  Svjesni smo prepreka, koje će nam postavljati oni koji svakodnevno svojim radom i djelovanjem rade protiv interesa Hrvatskog Naroda, kojima ništa hrvatsko nije sveto, osim narodnih kuna, koje im omogućavaju da osiguravaju sebi i svojim obiteljima bogatstva, koje poštenim radom u nekoliko generacija ne mogu zaraditi.  Vaše bogatstvo duha, koje je vrjednije od svih novaca svijeta, vaša pozitivna razmišljanja rad i djelovanje, daju vam snagu da idete naprijed da pozitivno mislite i radite,  da svoju životnu snagu ne trošite na prošlost, da ne razmišljate o negativcima,  koji su nas doveli do ovog teškog stanja i koji nas svakodnevno vode do ponora. Tim osobama ne treba zavidjeti oni se i bez nas svakodnevno zamotavaju u svoju kučinu. To su za nas jadnici, bijednici,  koji na sebe vežu suze svih onih koji su danas u RH blokirani,  suze svih obitelji čiji članovi napuštaju Hrvatsku, suze majki i očeva, čija djeca trbuhom za kruhom idu u svijet. Na  njihovim leđima su svi oni koji su izvršili suicid, bilo zbog nepravde, bilo zbog nemogućeg normalnog življenja. Na njima je teret svih patnji i stradanja poštenih moralnih hrvatskih građana.
Hrvatska Država je najbogatija država Svijeta. Imamo ravnu Slavoniju, koja može prehraniti 20 milijuna stanovnika, imamo pitke vode od čijeg domaćinskog upravljanja može pristojno živjeti 4 milijuna hrvatskih građana. Imamo Jadransko more na kojem može ljetovati pola Europe. Hrvatski turizam  može osigurati blagostanje, ali samo pod uvjetom da te turiste hranimo ličkim krumpirom, slavonskom pšenicom, dalmatinskim pršutom,  hrvatskom vodom i vinom, hrvatskim mesom i mlijekom, hrvatskim lukom i kapulom,  prodajom proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj i to se bez izvoza i bez konkurencije  nudi zdrava prirodna te nezagađena jela i pića.
Nažalost danas mi te turiste i nas same hranimo samo sa hrvatskim zrakom, sve drugo uvozimo, a naše proizvodne gospodarske subjekte zatvaramo. Tako od bogatih poštenih proizvođača stvaramo sirotinju, koja sa ovakve bogate zemlje mora napuštati svoje obitelji i ići trbuhom za kruhom, kao što su naši stari išli prije 100 i više godina. To je slikovito nacrtao dr. Vladimir Bedeković,  koji je na prvom Saboru hrvatske Dijaspore u Poreču 2002. godine dao ovu sliku:


dijaspora


Vi koji ste danas ovdje ponosno,  bez tereta,  puni snage izgarate od želje da pomognete narodu kojem pripadate i vašoj državi, koju su nečasni nemoralni Hrvati doveli do sadašnjeg stanja. Hrvatski Narod nikada u povijesti nije imao svoju državu, a za nju se bori od stoljeća sedmog. Kroz to povijesno razdoblje u podsvijesti Hrvata je ugrađena spoznaja da ne mogu ništa, da nisu u stanju mijenjati stanje,  pa su se  sa tim stanjem  pomirili.
 Ima jedna slikovita priča: Mali slon je bio vezan lancem  za kolac, koji je bio samo nekoliko centimetara zaboden u zemlju. Bio je mali pokušavao je nekoliko puta iščupati taj kolac i da se oslobodi,  ali bio je mali i nije imao snage  da ga iščupa.  Pokušavao je i pokušavao, ali nije uspio. Kada je narastao, kada je taj kolac mogao bez problema iščupati i oslobodi se, nije ni pokušao jer je u njegovoj svijesti ugrađena spoznaja da on to ne može. Tako ga je taj kolac držao na lancu iako za njega nije bio nikakav problem da ga iščupa. Tako je i sa Hrvatima.  Danas kada Hrvati imaju svoju državu u podsvijesti je ugrađen osjećaj nemoći pa i ne pokušavaju promijeniti stane  na bolje. To debelo koriste  vlastodršci,  koji taj strh od promjena kod naroda  ne oslobađaju nego  na  razno razne načine  potenciraju.  Nikada strah kod Hrvata nije bio veći nego je danas.
Vi koji ste danas ovdje tog straha ste se oslobodili. Vaša svijet je iznad toga, znate da ste slobodni, da ste sposobni , nemate straha, jer ga niste imali kada ste  branili i obranili ovu zemlju od Srpskog Agresora i domaćih izdajica. Niste imali satrh kada ste svakog trenutka mogli izgubili ono najvažnije što se ima,  a to je život. Mnogi su svoj život dali za  Državu Hrvatsku, koju danas  imamo. Danas ovdje  u većini upravo Branitelji  i to oni branitelji koji se nisu vlastodršcima  prodali za  judine škude, privilegije niti za radna mjesta. Ovdje su danas časni moralni Branitelji koji su danas spremi kao što su bili spremni prije 28 godina život dati za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku. Hvala bogu zahvaljujući njima i mnogim drugim  koji su svojim doprinosom oslobodili Hrvatsku. Danas tu našu Domovinu branimo  olovkom, a ne puškom. Vjerujemo da će nam većina časnih moralnih Branitelja pomoći, kako bi  realizirali usvojene  političke i gospodarske programe. U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora i moje osobno ime, svima Vama danas ovdje prisutnim od srca  se zahvaljujem.  Ponosni   smo  što ćemo zajednički uklanjati trnje sa našeg puta  i osigurati uvjete realizacije programa za koje smo se opredijelili i time osigurati Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj financijsku sigurnost za narednih 50 godina.
Hvala. 
                                                                                     Niko Šoljak