Broj 01-11-14/2018
Poreč, 19.03.2018 godine.


                                      OTVORENO PISMO ZAHVALE


                                                                  Predsjednica Republike Hrvatske
                                                                  Gospođa Kolinda Grabar Kitarović

Poštovana Gospođo Predsjednice !

Osobito poštovana predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dopustite mi da Vam se,u ime Hrvatskog Svjetskog Sabora i moje osobno, najsrdačnije zahvalimo na Vašem pokroviteljstvu Skupa domovinske i iseljene Hrvatske čije zaključke Vam dostavljamo u privitku.

Vi ste svojim pokroviteljstvom dokazali da ste istinska Predsjednica svih Hrvata Svijeta.Nažalost moramo Vas izvijestiti da ste dosta usamljeni i da izrazito malo državnih dužnosnika slijedi Vašu plemenitost prema hrvatskom narodu. Kao negativni primjer možemo navesti ravnatelja Hrvatske Matice Iseljenika, gospodina prof. Miju Marića, kojega smo zamolili za pokroviteljstvo, kako bi da nam malo pomogne oko organizacije ovoga Skupa i da nam omogući korištenje službenih prostorija Matice Hrvatske, za održavanje ovog visokog Skupa. Nikada nismo dobili niti najobičniji odgovor na našu zamolbu i na poziv da dođe pozdraviti sudionike ovog Skupa kojima bi on trebao služiti, jer su upravo oni predmet njegovog djelovanja i izvor njegove egzistencije.
Nasuprot tome obratili smo se ravnateljici Sveučilišne nacionalne Knjižnice u Zagrebu gospođi dr. sc. Tatijani Perić, koja nam je ustupila prostor u kojem smo i održali ovaj časni Skup domovinske i iseljene Hrvatske. Neizmjerno smo zahvalni gospođi dr. sc. Tatjani Perić,  jer nam je puno pomogla da ovaj važni Skup održimo u prostorijama javne hrvatske institucije, a ne u nekom drugom neodgovarajućem prostoru.
Ovim putem molimo gospodina prof. Miju Marića,kao ravnatelja javne državne institucije čiji je osnovni zadatak služiti Hrvatskom Narodu u tuzemstvu i inozemstvu, da pomogne Hrvatskom Narodu kako bi opravdao kune koje od tog naroda prima. Profesore Mijo Mariću molimo Vas da služite Hrvatskom Narodu i da te kune, koje Vam daje hrvatski gladni narod da ga zaštitite u zemlji i svijetu, opravdate, kune koje Vam taj narod osigurava..
Poštovana gospođo Vi ste kao predsjednica RH nekoliko puta upozoravali i javno prozvali nosioce vlasti u RH da konkretnije, moralnije i dosljednije  obavljaju svoje dužnosti za koje ih narod plaća. Nažalost Vaši apeli ne padaju na plodno tlo.
 Želimo Vam da uz pomoć Hrvatskog Naroda ubuduće imate više uspjeha,
 Srdačno Vas  pozdravljamo.

Uz  visoko cijenjeno poštovanje !

 

                                                                    Mr. sc. Niko Šoljak 
Poreč, 19. 03.2018.