OTVORENO PISMO PRIJATELJU U AUSTRALIJI

Dragi prijatelju !

Pišeš mi  da Vi u Australiji prihvaćate političke i gospodarske programe, koje smo Vam poslali, te da tražite  način za uspostavljanje razrušenih mostova suradnje sa Hrvatskom, kako  bi zajednički te programe realizirali  i tim osigurali  Hrvatskom Narodu  financijsku sigurnost za narednih 50 godina. Kažeš;  „Bez novaca nije moguće ići naprijed“. Mi to znamo  da treba 10 do 15 milijuna EUR-a da bi se demokratskim putem izborali za dovoljan broj Narodnih zastupnika koji bi,  putem Državnog Sabora, zaustavili  propadanja RH i na taj način krenuli putem izlaska iz ove teške moralne i gospodarske krize.
Želimo te izvijestiti da na planu direktne demokracije intenzivno i službeno radimo od 2000. godine kada smo osnovali  Hrvatski Svjetski Sabor sa nadom:


1. Da će se osobe, koje su opljačkale Hrvatski Narod sa nekoliko stotina milijuna EUR-a, a neki preko milijardu EUR-a, smilovati tom jadnom opljačkanom narodu i sebi reći „sada imam dosta, ne mogu sve to potrošiti za moj normalni život, kao ni moja djeca, pa idem od tih novaca odvojiti 10 do 20 milijuna EUR-a kako bi narodu, čije novce imam,  osigurao barem da nije gladan kruha. Gledam oko 330.000 blokiranih hrvatskih obitelji i pomnožim sa po 3 člana u svakoj obitelji i dobivamo je gotovo milijun Hrvata gladno kruha. Gledam 1.400.000 umirovljenika koji jedva preživljavaju, kopaju po kantama za smeće kako bi našli nešto za pojesti da prežive.  Za mene nije neki problem odvojiti nekoliko desetina milijuna EUR-a, pa idem barem to vratiti narodu kojem sam te novce uzeo“.
2. Da će se časni i moralni Hrvati, kojih ima u Svijetu preko 15 milijuna (računajući prvu drugu i treću generaciju), koji su svojim radom i sposobnostima stekli milijune EUR-a, a neki i milijarde EUR-a, jednog dana smilovati svom Hrvatskom Narodu i sebi reći: „Bog mi je dao sposobnost, znanje i sreću da imam bogatstvo koje normalnim načinom života ne mogu potrošiti dok sam živ, pa idem pomoći svom narodu i odvojiti od svog bogatstva nekoliko milijuna EUR-a  kako bi spasio 2.500.000 Hrvatskih građana koji danas gladuju, jer nemaju dovoljno sredstava za život.“
3. Iz povijesti znamo da su Hrvati poznati kao narod  veoma vrijedan, moralan, radišan da ga nikada kroz povijest nitko nije oružjem pobijedio, da je 300 godina  ratovao sa Turcima, štitio Europu od Turaka, da je u Domovinskom ratu pobijedio treću vojnu silu u Europi JNA, te tako oslobodio svoju zemlju od srpskog agresora i domaćih izdajica. Da su Hrvati, prema svom proporcionalnom broju, svjetskoj znanosti dali više nego ijedan narod na svijetu .. Znamo da su Hrvati u Svijetu poštovani i cijenjeni jer prihvaćaju Majku domovinu Hrvatsku i drugu majku državu u kojoj žive i rade. Upravo zbog toga su visoko cijenjeni i dobro došli u te strane zemlje.

a.  Pokojni prvi Predsjednik RH Dr. Franjo Tuđman, kao veliki državnik, objedinio je sve pripadnike hrvatskog Naroda prijatelje i neprijatelje i uspio prvi put u povijesti Hrvata dobiti međunarodno priznatu Državu Hrvatsku.
b. U koordinaciji Hrvatskog Svjetskog Sabora objedinjeni su  iz Hrvatske i Svijeta znanstvenici i stručnjaci raznih zanimanja, koji su izradili, elaborirane izvedbene programe i projekte koji Hrvatskom narodu osiguravaju financijsku sigurnost za narednih 50 godina. Pogledajte kratki film 7 minuta star 7 godina.

  http://youtu.be/mJlZTMiYGp8 

c. Sada nam predstoji treće ujedinjenje domovinske i iseljene Hrvatske, kako bi ove programe realizirali i time Hrvatskom Narodu osigurali financijsku sigurnost za narednih 50 godina.

3. Ukoliko se ne ostvare naša nadanja i čežnje  pod 1., 2. i pod  c. naveden pod brojem 3., onda će naša unučad u školi učiti da je na ovom prostorima  živio narod koji su se  zvali HRVATI, da taj narod nitko u povijesti vojno nije mogao pobijediti, da su se nakon 13 stoljeća izborili za svoju  međunarodno priznatu Državu Hrvatsku, za koju je  život dalo 15 tisuća časnih Hrvata, 10 tisuća invalida, tisuće i tisuće djece ostalo bez jednog ili oba roditelja.  To su pale žrtve samo u Domovinskom ratu plus žrtve kroz stoljeća, a sve sa nadom da se bore za čast, moral i poštenje Države Hrvatske.
Sve te žrtve su uzalud pale. Prevladao je egoizam i grabežljivost, nemoral je zamijenjen sa moralom tako da moral i poštenje, u toj državi Hrvatskoj, nije imalo nikakvu cijenu. Preuzeli su vlast Hrvati i u kratkom roku cijelu zemlju opljačkali i rasprodali, a Hrvatski Narod  raselili diljem svijeta, pravnu Državu moralno i financijski uništili. Na taj način poništili su sve vrijednosti  za koje su se Hrvati stoljećima borili i patili. Praktično odrekli su se svojih očeva  i djedova i svih svojih predaka, a svoju dušu dali su vragu. Tako su Hrvati, kao narod,  nestali. To je jedini narod na svijetu koji je sam sebe uništio.

Dragi prijatelju  znam da Ti, kao i milijuni drugih Hrvata, koji žive i rade diljem svijeta, Hrvatsku nosite u srcu, da ste nesebično financijski pomogli stvaranju Države Hrvatske, u kojoj, kako Ti kažeš, bez novaca ne može se ništa pametno napraviti. Samo na jedan račun u Austrije uplatili ste 6 milijardi dolara da bi konačno imali  Državu  Hrvatsku. Prema nekim analizama takvih računa u svijetu bilo je nekoliko desetina(Za druge ne znamo točan iznos uplata). Jedino su  kopije isplata, iz kojih se vidi koliko je dnevno uzimano novaca. Po jednom virmanu osobe su uzimale od 200.000 maraka do 4 milijuna maraka dnevno. (Kopije originala virmana dat na uvid u Švicarskoj).

Da se nismo izborili za Hrvatsku tko zna možda bi živjeli bolje, možda  ne bi se trebali iseljavati, a uvoziti radnu snagu. Po statistici 250.000 obrazovanih Hrvata je napustilo Hrvatsku, a neki pričaju da treba useliti oko 3 miliona drugih državljana.
 Dragi prijatelju kažeš:
„Ljudi, organizacija, misija i vizija, novac,  sve karike u lancu. Bez jedne od tih karika, ideje će ostati ono što jesu ideje na papiru, koje se neće sprovesti. Godine prođu, ljudi se frustriraju i nađu nešto drugo raditi ili ih samo više nema.“
Potpuno si u pravu. Mi imamo sve što si naveo osim novaca. Mi desetljećima sijemo sjeme sa nadom da će jednog dana to sjeme pasti na plodno tlo. Moj pokojni djed je tisuće puta meni rekao: „Sinko ne bacaj bisere pred svinje„. „Ne bacaj sjeme po kamenu, jer sjeme na kamenu  ne može proklijati“. Ja i moji suradnici smo nepopravljivi optimisti sa nadom u bolje sutra pomalo uklanjamo trnje sa našeg puta i polako idemo naprijed.
Dragi prijatelju kažeš: „da su Hrvati Australije tužni i žalosti gledajući kako Hrvatska država propada. Nekadašnje od 3 milijarde i petsto milijuna dolara  naslijeđenog duga iz bivše Jugoslavije danas je naraslo na 57 milijardi EUR-a (u dolarima cca. 65 milijardi dolara). Hrvatska danas godišnje troši 7 do 10 milijardi EUR-a više nego zarađuje.“
Nažalost tako je. Upravo zato
Molimo Predsjednika Sabora RH, molimo Predsjednicu RH, molimo Predsjednika Vlade RH, molimo ministre,molimo Dužnosnike RH. Nažalost naše molbe se odbijaju. Predstavljeni programi se niti ne pročitaju iako su ih Hrvatski ministri potpisali, a vjerojatno ne znaju što su EU potpisali. Naš Tim primi na razgovor Predsjednik svih Židova Svijeta gosp. Zeev Bielski,
(Preslika u privitku broj 1), a za naš Tim nema vremena Središnji državni ured za hrvate izvan Republike Hrvatske kojeg ej voditelj gospodin Zvonko MIlas, koji nas ironično izvješćuje (Citiramo:) “kada se otvore mogućnosti za održavanje sastanka  biti ćemo slobodni kontaktirati Vas“. (Preslika dopisa u privitku broj 2).
Dragi prijatelju, Što da Ti kažem. U Hrvatskoj vladaju osobe koje nemaju osnovnu kulturu ponašanja, koje nemaju moral, nemaju poštenje njihova bahatost je izvan čovjekovih vrijednosti. Te osobe ne znaju što je moral ljudskost i poštenje domoljublje, ne znaju da je politika časna dužnost i borba za opće dobro, a ne za osobno dobro, uz čast iznimkama koje se ponekada pojave.  Ima puno časnih moralnih državnih dužnosnika, ali moraju se uklopiti u sistem ili izboriti. I te osobe pate svakodnevno gledajući nepravde, a ne mogu na njih utjecati.
Molim Te bez obzira na sve negativnosti mi moramo misliti i raditi koliko možemo za boljitak Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske. Kao što je rekao pokojni biskup Božo Milanović u Parizu, kada je na molbu Tita pozvao biskupe Europe i tražio od njih da pomognu kako bi Istru pripojili Hrvatskoj Biskupi, su ga pitali; gospodine Biskupe kakav ste vi to katolik kada od nas tražite da Vam pomognemo da se Istra pripoji banditskom titovom režimu, a ne katoličkoj Italiji. Biskup Božo Milanović je odgovorio:„Režimi prolaze, a narod ostaje. Istarski narod pripada matici zemlji Hrvatskoj te Vas molimo da nam pomognete.
Dragi prijatelju molim Te zapamti i prenesi Hrvatima u Australiji da znaju da Režimi prolaze, a narod ostaje. Hrvatski narod, ma gdje bio, odgovoran je za Državu Hrvatsku i to: Proporcionalno svom znaju sposobnostima i mogućnostima. Mi smo to dužni osigurati našim  pokoljenjima, a dužni smo i svim onima koji su patili i ginuli za Hrvatsku.

         Sa vjerom dok je Hrvata kao što si Ti Hrvatski Narod ima šanse da se izvuče iz blata u kojem se danas nalazi.
Hvala Ti na dobronamjernim savjetima. Pozdrav Tebi i Obitelji.
Poreč, 7.2.2018 godine
 Niko Šoljak

Privitak broj 1: Pismo Predsjedniku Židova Svijeta gosp. Zeev Bielskog
                     2. Pismo Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske.          

Pismo_1

Pismo_2