HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01- 11-9/2012.

Poreč, 19.travnja 2012. godine.

                                       

 


REPUBLIKA HRVATSKA  
Predsjednik Republike Hrvatske
   Gosp. prof. dr. Ive Josipovića

                                                                              

Predmet: OTVORENO PISMO

 

Poštovani gospodine Predsjedniče !

 

            Cijeneći Vaše mnogobrojne i osobito složene obveze nismo Vas htjeli požurivati s molbom da potpore našim programima i percepcijama razvoja Hrvatske koje smo Vam prezentirali u Vašem uredu, kada ste obećali da će te učiniti sve što je u Vašoj moći da se čim prije pristupi njihovom službenom razmatranju, usvajanju od nadležnih državnih tijela i aplikaciji radi izlaza naše Hrvatske iz teške gospodarske i moralne krize. Slijedom toga dopustite da iskažemo slijedeće opservacije:     

1. Nije nam jasno jeste li odustali od Vašeg obećanja da ćete potaknuti Vladu RH na razmatranje predloženog Programa?

2. Od Vašeg obećanja danog u Vašem uredu, čekali smo tri mjeseca smatrajući da Novoj Vladi treba vremena, kako bi joj se predstavili tako značajni programi kojima se odlučuje o sudbina Naroda i Države Hrvatske u narednih 50 godina.

Dana 19. siječnja 2012. iz Vašeg ureda, po Vašim uputama, upućujete nas da se izravno obratimo Predsjedniku Vlade RH i zatražimo prijem. Nije nam jasno zašto ste odbili Vašu pomoć i Vaše osobno sudjelovanje u tim razgovorima?, kada znate da se navedeni program ne može realizirati bez Vaše podrške i pomoći.

3. Kada ste nas uputili da se direktno obratimo Predsjedniku Vlade RH gosp. Zoranu Mihanoviću dali ste znali da nas on neće niti saslušati?, a da će još manje poduzeti konkretne poteze i mjere za njihovu aplikaciju (jer nema vremena?).           

4. Dali Vi, kao Predsjednik RH, koji ste upoznati sa programom Gospodarske obnove RH i koji znate da sa time Hrvatska dobiva izlazak iz teške krize kroz otvaranje velikog broja novih radnih mjesta, povećavanje BDP, itd. i sve to bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje hrvatskog teritorija? Možete li mirno spavati i gledati kako hrvatski narod gladuje i kako se ne stvaraju nove vrijednosti i rasprodaje narodna imovina kako bili još siromašniji, još jadniji bez posla bez budućnosti i bez nade u bolje sutra.

5. Dali Vi kao predsjednik Države Hrvatske, kao pravnik kao moralist, kao građanin RH koji ima moć, možete to sebi dozvoliti i mirno predsjednikovati i gledati kako Hrvatska tone u provaliju iz koje, ako se ne realiziraju navedeni programi nema izlaza.?

 

                                               Kratko obrazloženje

                                              

            Zahvalni smo Vam na ugodnom prijemu gdje smo Vam veoma kratko telegrafski nabrojili programe za čiju se realizaciju zalaže HSSD sa posebnim naglaskom na Program gospodarske obnove RH. Izrazili ste spremnost da pomognete kod pripreme i realizacije Programa gospodarske obnove Republike Hrvatske, kojega smo Vam prezentirali u Vašem uredu.

S obzirom da smo Vas upoznali da tadašnja Predsjednica Vlade RH Gosp. Jadranka Kosor ne prihvaća te programe  zamolili smo vas da upotrijebite svoj autoritet i potaknete Vladu da te programe prihvati i osigura uvjete za njihovu realizaciju.

            Obećali ste nam Vašu pomoć. S obzirom da smo bili na pragu parlamentarnih izbora vjerovali smo da čekate smijenu vlasti i da ćete nakon izbora tražiti od nove Vlade RH da te programe razmotri i po mogućnosti prihvati. S obzirom da Vi znate da Hrvatska nema alternativu vjerovali smo u Vas i Vaše obećanje.

 

Zamolili smo Vas, predsjedniče RH, prof. dr. Ivi Josipoviću, da se uz Vašu nazočnost održi prošireno predstavljanje Programa iz razloga što se ovi programi i projekti ne mogu realizirati bez potpore Predsjednika RH i bez Sabora i Vlade RH, jer se odnose na gospodarsku uporabu općeg i javnog dobra sa kojim exlege upravlja država.

Dana 19. siječnja 2012. g. iz Vašeg ureda, sa naglaskom po Vašem nalogu, upućujete nas da se izravno obratimo uredu Predsjednika Vlade RH i zatražimo prijem.

Poslušali smo Vas te se izravno obratili Predsjedniku Vlade RH Gospodinu Zoranu Milanoviću (Preslika molbe u privitku broj 1.)

Dana 23. ožujka 2012. iz ureda Predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića izvješćuju nas da Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović nema vremena da nas primi zbog prezauzetosti brojnim obavezama. Obistinilo se je naše vjerovanje da bez Vaše pomoći nema nade da zažive zdravi programi. Napominjemo tko zna po koji put:

 

 

Vlada RH, kojom rukovodi gosp. Zoran Milanović, uz Vaš suport, ima priliku kakvu će rijetko koja buduća Vlada imati. Sadašnja Vlada nema mnogo vremena pa mora brzo i učinkovito djelovati.

Programe gospodarske obnove RH ne može realizirati jedno ili više ministarstava, nego se mogu realizirati samo kroz strogo programirane i unaprijed pripremljene programe rada Vlade RH. Ove programe nije imao snage prihvatiti bivši predsjednik Vlade Dr. Ivo Sanader, bivša predsjednica Vlade gosp. Jadranka Kosor. Sada smo uvjereni da ni Predsjednik Vlade RH, gosp. Zoran Milanović, nema snage ni vremena, a očito ni dobre volje da odvoji 20 minuta za prezentaciju Tima stručnjaka. Sigurni smo da je Predsjednik Vlade, gosp. Milanović, upoznat sa detaljima Programa, jer su isti javno predstavljani pune tri godine. On, kao Osoba koja prati gospodarska i politička kretanja u RH, sigurno je bio, putem interneta usmenom ili pismenim informacijama, detaljno upoznat sa tim programima. Poznate su nam dubioze kojih se ne može riješiti te je odlučio da radije ide nazad, u provaliju i da sa sobom vuče narod i Državu Hrvatsku, nego da podmetne leđa i osigura narodu i Državi Hrvatskoj sretnu budućnost..

U Vama smo vidjeli tračak nade "Mojsiju". Vjerovali smo Vam te smo mislili da Vi, kao Predsjednik RH, nećete dozvoliti klanjanje zlatom teletu.

Nažalost iznevjerena su naša očekivanja. Vjerovali smo Vam. Precijenili smo Vas, kao predsjednika RH i kao čovjeka.

Ožalošćeni smo sa tugom u srcu i suzama u očima moramo i dalje gledati gladne Hrvate koji prevrću kante za smeće kako bi našli koru kruha da prežive, bez bilo kakvih naznaka kada će i na koji način biti bolje. Moramo gledati majke koje plaču jer svoju djecu ne mogu dati u škole niti ih obući niti dati koru kruha. Gledamo završene studente i žalosne roditelje koji su dio svog života ugradili da školuju svoju djecu. Danas su ta djeca školovana bez posla pa ih opet roditelji moraju hraniti, a njima ostaje droga, alkohol, koca, ulica, jer im Država Hrvatska samo to nudi. Hrvatski Narod uložio je u svaku fakultetski obrazovanu osobu najmanje 100.000 eura, a oni idu izrađivati druge zemlje ili gladuju u Hrvatskoj. Hrvatski Narod ih školuje i oni drugim narodima svijeta stvaraju bogatstvo. Danas moramo gledati kako se Hrvatska rasprodaje, uništava proizvodnja. Gledamo Hrvatsku u kojoj se pošten rad ne isplati, Hrvatsku koja je najkorumpiranija zemlja svijeta, državu u kojoj neki imaju nezarađene nego od naroda otete milijune eura, dok  taj isti narod, koji je ta bogatstva cijeli život stvarao, danas nema ni za kruh niti bilo kakve perspektive.

Gospodine Predsjedniče Vi ste predsjednik takve Hrvatske. Izbrali smo vas da promijenite stanje. Nažalost ništa se nije promijenilo na bolje nego još na gore.

Biti će nam čast i zadovoljstvo da odgovorom na ovo pismo uvjerite nas da nismo smo u pravu.

 

Uz pozdrave !                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Predsjedik:

 

                                                                                                          Niko Šoljlk prof.

                                                                                                                                                                                                                                                               

 

 Privitakl brj: 1. Pismo predsjedniku Vlade RH

                         2. Kratki film o programima koji su rijecju i slikom predstvljeni Predsjedniku RH.

 

Privitak broj 1.

 

 

Broj: 01- 11-1///2012.

Poreč, 27.siječnja 2012. godine.

Tel: 0915665254 ili 098219267

REPUBLIKA HRVATSKA

                                                                                              Predsjedniku Vlade Gosp.                                                                                                         Zoranu Milanoviću

 

Poštovani gosp. Predsjedniče !

 

Kao što smo Vam i obećali u čestitci na Vašoj pobjedi na parlamentarnim izborima da ćemo Vam biti na usluzi spremni smo Vam riječju i slikom predstaviti gotove razvojne gospodarske programe za koje smo uvjereni da omogućavaju izlazak RH iz postojeće gospodarske krize bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje hrvatskog teritorija. Na izradi razvojnih programa i projekata radi veći broj nezavisnih stručnjaka koji djeluju na području Republike Hrvatske i cijeloga svijeta. Iz većeg broja razvojnih programa i projekata posebnu pozornost izazivaju slijedeći:

                                                                                               

1. Program Međunarodnog kulturnog natjecanja u koji je do sada uključeno 55 zemalja svijeta, a čiji je autor i organizator umjetnik Petar Weisz. Prvo natjecanje održat će se u Hrvatskoj 2013. godine. Vjerujemo da će oaj program više predstavljati Hrvatsku u svijetu nego sport.

2. Program gospodarske obnove RH čijom realizacijom Luka Rijeka postaje glavna luka izlaza i ulaza robe u/iz EU prema azijskim i drugim zemljama svijeta, a kojeg sačinjavaju slijedeći projekti koji se moraju realizirati u paketu jer pojedinačno ne znače gotovo ništa:.

2.1.Izgradnja nizinske, dvokolosiječne i elektrificirane željezničke pruge Rijeka - Zagreb - Botovo.

2.2.Izgradnja matičnog kontejnerskog terminala "Zagrebačko pristanište" u Luci Rijeka

2.3.Izgradnja velikog poslovno-logističkog čvorišta "Miklavlje" blizu Luke Rijeka.

2.4.Izgradnja dvokolosiječne nizinske pruge Rijeka - Karlovac - Botovo

2.5.Razvoj Međunarodnog poslovnog centra "Karlovac".

2.6.Izgradnja plovnog kanala Dunav - Sava (Vukovar - Šamac).

2.7.Izgradnja mreže željezničkih pruga između lučkih terminala i logističkih čvorišta za unutarnji (interni) prijevoz kontejnera po strogom normativu matičnih brodova od 75 TEU/h

3.  Izgradnja nizinske željezničke pruge na koti 200 m/nv Rijeka-Koper-Trieste koju je projektirala EU posredstvom svoga projekta IMONODE.

4. Izgradnja LNG terminala na otoku Krku preko kojeg Hrvatska dobiva energetsku neovisnost i to po paritetu litra pitke vode/litra LNG.

5. Izgradnja, u našim brodogradilištima, 5 specijalnih LNG brodova koji će transportirati LNG i Katara do Omišlja i u povratku pitku vodu po paritetu litra LNG/litra pitke vode.

6. Izgradnja "Međunarodnog centara mladih" na području Grada Vrgorca, Makarske i Ljubuškog susjednog garda BiH.

7. Program zaštite nacionalnih interesa  RH.

 

Spremni smo Vam svaki od navedenih programa detaljno, riječju, slikom i materijalnim dokazima, elaborirati kako bi Vi mogli odlučiti o njihovoj daljnjoj sudbini. Za najkraće predstavljanje navedenih program potrebno je oko sat vremena. Vas molimo da odvojite, od Vašeg dragocjenog vremena, predloženo vrijeme i da nam omogućite da ključne projekte prezentiramo i da Vam predložimo načine i uvjete za njihovo prihvaćanje i realizaciju.

Sa većim dijelom ovih projekata upoznali smo predsjednika RH gospodina prof. dr. Ivu Josipovića koji je sve saslušao i sa prezentiranim bio oduševljen, barem nam je tako dao na znanje.

Predložili smo  predsjedniku RH, gospodinu prof. dr. Ivi Josipoviću  da se uz Vašu nazočnost održi prošireno predstavljanje Programa u njegovu uredu, a iz razloga što se ovi programi i projekti ne mogu realizirati bez potpore Predsjednika RH i bez nacionalnog konsenzusa.

 Dana 19. siječnja 2012. iz ureda predsjednik RH prof. dr. Ivo Josipović  a po njegovom uputu su nas  zamolili da se izravno obratimo Vama i  zatražimo prijem.

Napominjemo:  Ove programe nije mogao realizirati bivši predsjednik Vlade gospodin dr. Ivo Sanader  ni bivša predsjednica Vlade gosp. Jadranka Kosor zbog dubioza oko njegovog strateškog i nacionalnog značenja. Ove programe, zbog istog istih dubioza, biti će osobito teško i Vama realizirati, pri čemu je potpora predsjednika RH gosp. prof. dr. Ive Jospiovica ključna.

Biti ćemo slobodni postaviti hipotezu da Vi, u funkciji predsjednika Vlade, uz aktivno uključenje nezavisnih hrvatskih i svjetskih stručnjaka (koautora ovih programa)  imate priliku da, u roku mjesec ili dva, pokrenete ove velike strateške programe i projekte koji osiguravaju izlazak naše Hrvatske i njezinog naroda iz teške gospodarske i moralne krize. Ako tu šansu ne iskoristite  onda će ove programe i projekte voditi netko drugi, što bi bilo pogubno za narod i državu Hrvatsku..

 Očekivali smo od Predsjednika RH da će, nakon izmjene vlasti, u svom uredu, uz Vašu prisutnost, još jednom detaljno se upoznati sa programom koji Hrvatskoj omogućava izlaz iz ove teške krize, ali se nije dogodilo.

Vama smo na usluzi

Uz pozdrave i visoko cijenjeno štovanje !

                                                                                                  Predsjednik:

                                                                                                   Niko Šoljak prof.

 

                                                    

 Privitak broj 2.

 

Programi gospodarske obnove RH
http://youtu.be/-Q9ZI09kzio
ovo je link na kojem mozete pogledati kratki film.