Broj: 01-11-78/2011.

Poreč, 27.12.2011. godine.  

  OTVORENO PISMO
REPUBLIKA HRVATSKA

     Vlada RH

 Predmet: "Hrvatske vode" i "Hrvatske šume" Željeznica i autoputova

 1. Molimo Vladu RH da ne daje na koncesiju javna poduzeća "Hrvatske vode" ,"Hrvatske šume" i  Željeznice.

2. Molimo Vladu RH da ne prodaje - daje u koncesiju izgrađene hrvatske autoputove

    O b r a z l o ž e nj e

(1) Nitko nema pravo, u ime državljana RH, bez referenduma, oduzeti im prava i obveze, koje proizlaze iz Ustava RH i međunarodnih konvencija, upravljanja općim i javnim dobrom, na području svoje zemlje, koju su oslobodili od okupatora u brojnim ratovima uključujući i najnoviji Domovinski rat. Cilj najave davanja u koncesiju voda, šuma i željeznica praktično je otuđivanje općeg dobra na području naše Domovine kako bi se vladalo i krpile proračunske rupe bez dna. Hrvatska država je prezadužena i više ne može dobivati inozemne pozajmice za financiranje ogromne i politički izmišljene državne javne potrošnje, pa mora konačno početi živjeti od svoga rada, a ne od rasprodaje, koju najavljuje gospodin Čačić.

 Poštovana Vlado RH, umjesto protuustavne i kriminalne rasprodaje hrvatskog bića, radi održavanja kakve-takve vlasti još neko vrijeme, "Hrvatski svjetski sabor" kao jedinstvena organizacija domovinskih i izvan domovinskih pripadnika Hrvatskog Naroda, nudi Gospodarski program izlaska iz ove katastrofalne krize, u koju su nas doveli upravo rasprodajom nacionalnog bogatstva i to rasprodajom svega što je netko htio kupiti. Hrvatska ima gospodarski program koji joj jamči dugovječni gospodarski razvoj bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje bilo čega hrvatskoga. Vladi Republike Hrvatske nudimo stručnu logistiku za realizaciju tih Programa.

Hrvatske vode , hrvatske šume i željeznice  su jedno od najvećih resursnih bogatstava Naroda i Države Hrvatske. Prodajom hrvatskih voda, šuma i željeznica ili omogućavanje da se daju na koncesiju (jednokratnu  prodaju) predstavljalo bi najveću izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. To bi bila pljačka stoljeća prema kojoj dosadašnja pljačka, koja je ogromna i koja je od hrvatskog naroda stvorila bijedu,  predstavlja sitnicu. Slijedom toga vjerujemo da takav monstruozni zločin, prema Narodu i Državi Hrvatskoj, ova vlada RH neće učiniti.

Zato molimo Vladu RH da odmah odustane od takvih prijedloga i kriminalnih radnji oko rasprodaje hrvatskih voda, šuma i željeznica, da prekine sve pripreme koje je najavio novi ministar gospodarstava gosp. Radimir Čačić. Konačno, na to je bivšu Vladu pozvala i Katolička crkva, koja je na vrijeme uočila namjere tog vandalskog čina bivše hrvatske Vlade.

Dati u koncesiju gotovi proizvod sa namjerom da se nekome osigura enormna dobit na leđima hrvatskog naroda ravno je izdaji naroda koji vas je izabrao, kojem ste se zakleli da ćete štititi i zaštititi nacionalne interese naroda Države Hrvatske.

 2. Davanje na koncesiju izgrađenih hrvatskih auto putova je izdaja nacionalnih interesa u korist nekog odabranog. Hrvatski Narod je izgradio Tunel Učka koji je, po receptu Ministra gospodarstva Radimira Čačića, dat u koncesiju i strani koncesionar je na tom tunelu zaradio toliko da je mogao izgraditi 800 km autoputa, a izgradio je 80 km. Tunel Učka je primjer stranog gospodarenja hrvatskim resursima. I dan danas hrvatski građani plaćaju tunel dug 5.200 metara najskuplju tunelarinu na svijetu, a izgradili su ga svojim vlastitim sredstvima.

Čista dobit, koju je strani koncesionar dobio na Tunelu Učka, ravna je cijeni za koju se mogu izgraditi 10 takvih tunela, a za uzvrat izgrađeno je samo 80 km autoputa, a da nije  izgrađena niti druga cijev Tunela.

Molimo Vladu Republike Hrvatske da ne daje na koncesije vode, šume, željeznice i izgrađene autoputove, da ne rasprodaje nacionalno bogatstvo te da otvori investicijske cikluse kojima se stvaraju nove vrijednosti i otvaraju nova radna mjesta, koje ćemo vam prezentirati kada vi budete spremni za takav strateški domaćinski čin.

  S štovanjem,

             Niko Šoljak prof.    

 

                                   

Dostaviti:

 1.      Vladi RH
2.      Saboru RH
3.      Predsjedniku RH
4.      Medijima
5.      Pismohrana

 U privitku preslika pisma upućenog bivšoj Vladi RH 11. veljače 2011. godine.

 

Broj: 01-11-14/2011.

Poreč, 11. veljače 2011. godine.  

   OTVORENO PISMO
REPUBLIKA HRVATSKA

  Vlada RH

Predmet: Hrvatske vode i Hrvatske šume

 1. Molimo Vladu RH da obustavi proces transformacije Javne ustanove "Hrvatske vode" za upravljanje vodnim resursima RH, u trgovačku društvo "Hrvatske vode" d.o.o.

2. Molimo Vladu RH da odmah trgovačko društvo "Hrvatske šume" d.o.o. transformira u Javnu ustanovu "Hrvatske šume"za upravljanje šumskim resursima

  Obrazloženje

 (1) "Hrvatske vode", kao javna ustanova, predstavlja pravnu osobu koja u ime i za račun Republike Hrvatske upravlja vodnim resursima, preciznije pitkom vodom koja, poput mora i zraka, ima status dobra u općoj uporabi nad kojim se ne mogu stjecati prava vlasništva niti druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi. Nitko nema pravo, u ime državljana RH, bez referenduma, oduzeti im prava i obveze, koje proizlaze iz Ustava RH i međunarodnih konvencija, upravljanja općim i javnim dobrom, na području svoje zemlje, koju su oslobodili od okupatora u brojnim ratovima uključujući i najnoviji Domovinski rat. Cilj predmetne transformacije je stvaranje pravnih pretpostavki za rasprodaju općeg dobra na području naše Domovine kako bi se pokušalo još neko vrijeme zadržati postojeću vlast, odnosno vladanje hrvatskim narodom, jer hrvatska država je prezadužena i više ne može dobivati inozemne pozajmice za financiranje ogromne i politički izmišljene državne javne potrošnje.

Poštovana Vlado RH, umjesto protuustavne i kriminalne rasprodaje hrvatskog bića  radi održavanja kakve-takve vlasti još neko vrijeme "Hrvatski svjetski sabor" kao jedinstvena organizacija domovinskih i izvan domovinskih pripadnika Hrvatskog Naroda vam je ponudio Gospodarski program izlaska iz ove katastrofalne krize, u koju ste nas doveli upravo rasprodajom svega što je netko htio kupiti. Ovaj Program jamči dugovječni gospodarski razvoj bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje bilo čega hrvatskoga. Čak Vladi nudimo i stručnu logistiku za realizaciju ovoga Programa, jer nam je jasno da Vlada ne raspolaže sa stručnim i poštenim ljudima, koji nemaju nikakvih prilika niti doći do Vladinih institucija.

Hrvatske vode su jedno od najvećih resursnih bogatstava Naroda i Države Hrvatske. Prodajom hrvatskih voda ili omogućavanje da se iste prodaju predstavljalo bi najveću izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. To bi bila pljačka stoljeća prema kojoj dosadašnja pljačka, koja je ogromna i koja je od hrvatskog naroda stvorila bijedu,  predstavlja sitnicu. Slijedom toga vjerujemo da takav monstruozni zločin, prema Narodu i Državi Hrvatskoj, ova vlada RH neće učiniti.

Zato molimo Vladu RH da prekine malverzacije i kriminalne radnje oko rasprodaje hrvatskih voda, te da prekine sve pripreme koje su u tijeku. Konačno, na to je Vladu pozvala i Katolička crkva, koja je na vrijeme uočila ovaj vandalski čin hrvatske Vlade.

(2) Hrvatske šume. Vlada je svojim nekakvim protuustavnim i protuzakonitim odlukama transformirala javnu ustanovu "Hrvatske Šume" u trgovačko društvo "Hrvatske Šume" d.o.o., a sve sa namjerom da pripremi rasprodaju šumskog strateškog resursa za nekih oko 7 milijardi $ s kojim bi sebi osigurala još neko vrijeme vladanja poniženim hrvatskim narodom.

Molimo i tražimo od Vlade RH da pod hitno ukine "Hrvatske Šume" d.o.o i vratri "Hrvatske šume" kao javnu ustanovu kako bi se sačuvao taj biser za sadašnje i buduće generacije. Vlada RH, koja se usudi prodavati Hrvaste Šume i Hrvatske vode, kao Vlada i kao svaki pojedinac u toj Vladi, biti će prokleti od Hrvatskog Naroda, biti će im suđeno kao i njihovim pokoljenjima, za veleizdaju hrvatskog naroda i države Hrvatske.

Molimo Vladu RH da ne čini svoje samoubojstvo. Molimo Vladu i sve njene dužnosnike, da ne računaju kako će novcem od prodaje općeg i javnog dobra, od hrvatskog naroda, otkupiti (oteti) još jedan mandat, u zabludi da narod neće ni primijetiti što je Vlada  napravila, a kada narod sazna sadašnji vladini dužnosnici već će biti zbrinuti. Pa tako je računao i bivši Predsjednik, te iste Vlade, gospodin Ivo Sanader, koji danas odgovara za svoje grijehe. Vjerujemo da bi danas Sanader dao sve milijune EUR-a, koje posjeduje, da može izaći pred svoj narod čistog obraza. Gospodo, narod će brzo otkriti svoje krvnike i kazniti ih, ali ne po sadašnjim birokratskim i dijelom kriminalnim zakonima RH, nego po narodnim Zakonima  koji idu mnogo brže u realizaciju nego što to danas čini sudstvo koje je u funkciji Vlade RH  i njenih partikularnih interesa.

Ovom prilikom zahvaljujemo se crkvenim velikodostojnicima koji su digli svoj glas, stavili se u službu naroda štiteći narodni interes i od Vlade RH traže da odsutne od transformacije "Hrvatskih voda" u bezvrijedno trgovačko društvo, i da se titular trgovačko društvo "Hrvatske Šume" d.o.o. ponovo transformira u javnu ustanovu "Hrvatske Šume". HSSD Vladi nudi rješenje gospodarskih poteškoća kroz predloženi Gospodarski program.

Molimo Vladu RH da udovolji našem zahtjevu i time vrati povjerenje naroda koje je, pripremom hrvatskih šuma i voda za kriminalnu rasprodaju, dovedeno u pitanje.

 

S štovanjem

                                                                      Predsjednik:  Prof. Niko Šoljak

                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Dostaviti:

Naslovu
Saboru RH
Predsjedniku RH
Hrvatskim Vodama
Državnom odvjetništvu RH
"Hrvaste šume d.o.o
Ustavnom Sudu RH na ocjenu ustavnosti
Biskupskoj Konferenciju RH
Medijima
Pismohrana