HRVATSKI SVJETSKI SABOR

P O Z I V

Pozivamo Vas na gospodarsko - politički skup  koji će se održati dana  15. svibnja (nedjelja) 2011. godine u 13 sati u restoranu u Benkovcu.  

Benkovac,  15. svibnja  2011. 

GOSPODARSKO-POLITIČKI  SKUP
STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
"SNAGA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA"  

stranke koja će štititi opravdane i duboko utemeljene nacionalne interese u svim segmentima naroda i države
Predstavljanje gospodarskog programa, programa zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske i političkog programa Stranke hrvatskog zajedništva.

Program će predstavljati:  

ing. Željko Vinski, predsjednik SHZ-a, mr.sc. Miljenko Marić, zamjenik predsjednika SHZ-a Hrvatske i predsjednik SHZ-a Zadarske županije, dr. Jasenka Topić-Miletić, dipl.sociolog Anita Čudina, prof. Josip Jović, Nikola Mamić, dipl. ing. agronomije, Marko Lukić umirovljeni general HV i dopredsjednik braniteljske udruge Zavjet, prof. Niko Šoljak, predsjednik Hrvatskog svjetskog sabora, prof. dr.sc. Ivan Miloš, mr.sc. Josip Burazer- Pavešković, Stjepan Tokić, umirovljeni časnik HV, Ivica Bratić i dr.

 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Kratka napomena svim članovima SHZ-a i onima koji će to biti:

 Putem SHZ-a organiziraju se svi pripadnici hrvatskog naroda koji znaju, mogu i hoće dati sve za hrvatski narod i hrvatsku državu, a zauzvrat traže dostojanstveni život za sve građane RH.
 SHZ je prihvatila gospodarski razvojni program putem kojeg se osiguravaju partnerske investicije u Hrvatsku u iznosu od 55 milijardi eura, što će osigurati otvaranje oko 350 tisuća novih radnih mjesta i godišnji porast BDP od cca. 6,5%. Usvojen je i politički program u kojem se postavljaju sljedeći najvažniji prioriteti:

 - osigurati prostornu cjelovitost RH;

 - proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na hrvatskom Jadranu;

 - uređenje državnih granica RH sa Srbijom, Slovenijom i Crnom Gorom;

 - proglašenje cijelog teritorija RH ekološki zaštićenim područjem;

 - zaštita hrvatskih nacionalnih strateških resursa kao što su vode, šume, more i poljoprivredno zemljište za proizvodnju ekoloških proizvoda.

Posebni dio političkog programa sadrži:

 - rješavanje mita, korupcije i organiziranog kriminala u državnim institucijama;

 - uvođenje vladavine prava jednakosti za sve građane;

 - ukidanje privilegija na svim razinama rada i života;

 - transformacija saborske funkcije s materijalno-interesne u građansko-časno služenje svome narodu;

          SHZ će dobrim pobijediti zlo: ljubavlju, dijalogom, tolerancijom, međusobnim uvažavanjem te uvođenjem reda, rada i morala kao temeljnog mjerila vrijednosti čovjeka. SHZ neće biti tužitelj niti sudac, jer nitko nije kriv dok mu pravna država ne donese konačnu presudu. SHZ je stranka bez mržnje i ucjena, bez političkih i drugih predrasuda. Mjerilo vrijednosti svakog člana SHZ-a predstavlja njegov rad za opće dobro naroda i države Hrvatske.

Stranci hrvatskog zajedništva apsolutni prioritet predstavlja budućnost, a kada se osigura budućnost, onda će se moći rješavati otvoreni problemi iz prošlosti temeljem znanstveno dokazane i pravno utemeljene povijesti hrvatskog naroda, po kojoj je Hrvatski narod težio ostvarenju svoje države i države neovisnosti, što je postigao u svetom Domovinskom ratu. SHZ nema vremena niti potrebe utvrđivanja što u Hrvatskoj nije dobro. To je poznato i na to se neće trošiti vrijeme nego samo na budućnost i programe koje treba realizirati da bi se sutra osigurala bolja budućnost.  SHZ sa realizacijom 70% gospodarskog programa i kvalitetnom nacionalnom politikom neće trebati nikoga moliti i dodvoravati mu se, nego će iskoristiti svu svoju pamet i  strateške resurse da bi naša Hrvatska postala strateškim partnerom sa svima u Europi i u razvijenom dijelu svijeta, a ne njihov sluga kao danas. Kada se tako postavimo, takve će nas i uvažavati, a onda će nam i pomoći da realiziramo strateške programe koji su od zajedničkog interesa, kako naše države tako i EU. S toga SHZ zahvaljuje svim međunarodnim dobronamjernim čimbenicima koji će pomoći u ostvarenju prethodno istaknutih gospodarskih i političkih ciljeva te da nas kao takve uvrste u svoje redove. Na Saboru SHZ-a koji će se održati 15. svibnja u Benkovcu  bit će detaljno predstavljen gospodarski i politički program SHZ-a.

Molimo sve članove SHZ-a, sadašnje i buduće, koji prihvaćaju osnovna načela stranke da pomognu, kako bismo pobijedili na izborima i hrvatskom narodu osigurali bolju i ljepšu budućnost.

 Zagreb, 27.ožujka 2011.godine

 www.strankahz.com

 strankahz@gmail.com               

Predsjednik SHZ-a
Željko Vinski ing.građ.-