HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Predsjednice Vlade, možete spasiti sebe i hrvatski narod od katastrofe!`

Predsjednik i premijerka družili su se na svečanosti otvorenja Sinjske alke.

 Tekst

- Neodgovorno je, podcjenjivački i ponižavajuće za Hrvatski Narod u Domovini i svijetu te za Državu Hrvatsku da Vi, kao predsjednica Vlade javno, tvrdite da podržavate gospodarstvenike i gospodarsko-investicijske programe u RH. Gospođo predsjednice Vaša tvrdnja nije točna te Vas molimo da ne dovodite u zabludu Hrvate u zemlji i svijetu, koji posjeduju razvojni kapital i žele investirati u Hrvatsku, a najvažniju kočnicu za sve zdrave investicije u Hrvatsku predstavlja Vlada RH, kojoj ste Vi predsjednica - stoji u otvorenom pismu koje je hrvatskoj premijerki poručio Hrvatski Svjetski Sabor.

U pismu je jasno naznačen i stav kako ''program Gospodarske Obnove RH ne mogu prihvatiti oni koju su Hrvatsku doveli do ponora i koji su veću ponoru i koji svim silama žele i premijerku i hrvatski narod povući u ponor'' te kako je Kosor takvima ''jedina slamka spasa''. Predsjednici Vlade se iskazala i vjera kako neće dozvoliti da je ''za sobom povuku oni koji su već u ponoru''.

- Radi se o pojedincima koje ni Vi ne možete više spasiti, ali možete spasiti sebe, Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku od katastrofe - rečeno je iz Hrvatskog Svjetskog Sabora.

Otvoreno pismo Hrvatskog Svjetskog Sabora premijerki Jadranki Kosor koje potpisuje Niko Šoljak donosimo u cijelosti:

Neodgovorno je, podcjenjivački i ponižavajuće za Hrvatski Narod u Domovini i svijetu te za Državu Hrvatsku da Vi, kao predsjednica Vlade javno, tvrdite da podržavate gospodarstvenike i gospodarsko-investicijske programe u RH. Gospođo predsjednice Vaša tvrdnja nije točna te Vas molimo da ne dovodite u zabludu Hrvate u zemlji i svijetu, koji posjeduju razvojni kapital i žele investirati u Hrvatsku, a najvažniju kočnicu za sve zdrave investicije u Hrvatsku predstavlja Vlada RH, kojoj ste Vi predsjednica.

Očekujemo od Vas da nas pod hitno pozovete i u nazočnosti Vašeg gospodarskog vijeća saslušate našu Strategiju izlaska Hrvatske iz teške gospodarske i moralne krize za što ćemo Vam oduzeti oko 15 minuta dragocjenog vremena. Bili bi zahvalni Vama i Vašim savjetnicima za gospodarstvo, da pokušaju dokazati da naša Strategija nema nikakvu vrijednost ili da Vas uvjere da ovaj Gospodarski program treba prihvatiti i to odmah, jer naša Domovina tone u duboku provaliju bez dna. Mi smo spremni baciti u smeće petnaest godišnji rad neovisnih hrvatskih stručnjaka i Hrvatskog Svjetskog Sabora kao koordinatora, ako se dokaže da ova Strategija nije dobra.

Neodgovorno je, podcjenjivački i ponižavajuće za Hrvatski Narod u Domovini i svijetu te za Državu Hrvatsku da Vi, kao predsjednica Vlade javno, tvrdite da podržavate gospodarstvenike i gospodarsko-investicijske programe u RH. Gospođo predsjednice Vaša tvrdnja nije točna te Vas molimo da ne dovodite u zabludu Hrvate u zemlji i svijetu, koji posjeduju razvojni kapital i žele investirati u Hrvatsku, a najvažniju kočnicu za sve zdrave investicije u Hrvatsku predstavlja Vlada RH, kojoj ste Vi predsjednica

Niko Šoljak, Hrvatski Svjetski Sabor

Sve ovo poduzimamo s ciljem da se više ne igramo gluhih telefona i da Vama, kao ključnoj državnoj funkciji i osobi koja drži, u svojim rukama, sudbinu naše Domovine, bude savjest čista pred hrvatskom javnošću i hrvatskim pukom.

Jasno nam je da Program Gospodarske Obnove RH ne mogu prihvatiti oni koju su Hrvatsku doveli do ponora i koji su veću ponoru i koji svim silama žele i Vas i hrvatski narod povući u ponor. Vi ste njima jedina slamka spasa. Vjerujemo da ćete imati snage i mudrosti okrenuti se budućnosti, zdravim gospodarskim programima, moralu i moralnim vrijednostima te da nećete dozvoliti da Vas, sa sobom, povuku pojedinci oko Vas koji su, kao osobe, već u ponoru. Radi se o pojedincima koje ni Vi ne možete više spasiti, ali možete spasiti sebe, Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku od katastrofe.

Ujedno Vas moramo izvijestiti da popis razvojnih gospodarskih projekata, koje Ste djelomično prepisali iz ove naše Strategije i kojega Ste jučer objavili u sredstvima javnog priopćavanja, pokazuje da naša Vlada uopće nema nikakvu strategiju i koncepciju nego partizanski, kroz političke pamflete, izbacuje neke nazive nekakvih projekata koji se ne mogu korisno primijeniti na način kako prezentirani, pa ne znače zaista ništa više od običnog pokušaja obmanjivanja hrvatskog naroda s jalovim obećanjima, kao i do sada.

Dokaz da Vi Vaša Vlada ne prihvaćate zdrave programe iznosimo slijedeće:

Dokaze: U privitku br. 1. i 2

Dana 9. rujna 2010. godine održan je završni znanstveni skup, u organizaciji HSSD, o programu gospodarske obnove RH. Na taj Skup je pozvana Vlada RH i njeno Gospodarsko Vijeće da argumentirano prihvati ili pobije predloženi Gospodarski program RH, ako ga prihvati da se počne sa njegovom realizacijom.

Nitko od Vlade (barem ne službeno) nije se pojavio na Znanstvenom Skupu niti prihvatio ili odbio ponuđeni Program gospodarske obnove RH. Program, putem kojeg se može investirati u Hrvatsku cca. 55 milijardi EUR-a, osigurava otvaranje novih 350 tisuća radnih mjesta, bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje m2 hrvatske zemlje.

Gospođo Predsjednice Vlade RH, Vi i Vaš Tim ignorirate sve prijedloge, ignorirate certifikat Europske unije, kojim garantira svojim investitorima ulaganje kapitala u ovaj program. Ignorirate 15 godišnji stručni rad hrvatskih neovisnih stručnjaka vjerojatno zato što su neovisni i što žele dobro Hrvatskoj, što su njihovi programi zdravi, bez mita i korupcije bez postotka Vama ili Vašim ministrima. Ovo je zdravi program koji Hrvatskoj i Hrvatskom Narodu osigurava budućnost u narednih 50 godina, koji Hrvatskoj osigurava da bude najrazvijenija zemlja Europe, koji Hrvatskoj osigurava da bude partner Europi, a njena sluga

Niko Šoljak, Hrvatski Svjetski Sabor

Gospođo predsjednice u Hrvatskoj su održana 3 znanstvena skupa sva tri u Hrvatskoj nacionalnoj Knjižnici. Sa skupa od 9. veljače 2010. g. jedino je „Glas Koncila“, u broju 10. izvjesio hrvatsku javnost i dao tračak nade hrvatskom puku da će izaći iz teške gospodarske i moralne krize. Dana 17. lipnja 2010., na koji ste uredno pozvani Vi i Vaše stručne službe, nitko se nije odazvao, ovaj put ni „Glas Koncila“, a ni drugi mediji ni riječi nisu napisali o ovom znanstvenom skupu. Treći, završni, skup je održan 9. rujna 2010. g. za koji ste uredno dobili poziv Vi i vaše službe, a posebno je zamoljeno Vaše Gospodarsko Vijeće da se argumentirano očituje o Programu Gospodarske obnove RH. Ni Vi ni itko od Vašeg Gospodarskog vijeća nije se odazvao.

Gospođo Predsjednice Vlade RH, Vi i Vaš Tim ignorirate sve prijedloge, ignorirate certifikat Europske unije, kojim garantira svojim investitorima ulaganje kapitala u ovaj program. Ignorirate 15 godišnji stručni rad hrvatskih neovisnih stručnjaka vjerojatno zato što su neovisni i što žele dobro Hrvatskoj, što su njihovi programi zdravi, bez mita i korupcije bez postotka Vama ili Vašim ministrima. Ovo je zdravi program koji Hrvatskoj i Hrvatskom Narodu osigurava budućnost u narednih 50 godina, koji Hrvatskoj Osigurava da bude najrazvijenija zemlja Europe, koji Hrvatskoj osigurava da bude partner Europi, a njena sluga.

Gospođo predsjednice Vlade RH dužni ste Hrvatskom Narodu govoriti istinu. Dužni ste dati i odgovor na svako, Vama postavljeno, pitanje. Dužni ste po Ustavu RH voditi brigu o Narodu i Državi Hrvatskoj. Prema tome ne možete se ignorantski odnositi prema inicijativama građana, posebno ne kada su oni vezani za nacionalni interes Hrvatske i njezinoga Naroda te države Hrvatske. Očekujemo od Vas poziv ili pismeni otvoreni Odgovor kao što je otvoreno i ovo pismo upućeno vama.