HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-11-67/2010.

Poreč, 20.8.2010. godine.

OTVORENO PISMO HRT-u

Tražimo neopozivu ostavku Direktora HRT-a, koji je svojim postupcima naplate TV pretplate strancima - turistima za korištenje autoradija, u svom osobnom automobilu, narušio ugled Republike Hrvatske kao pravne civilizirane države i time nanio neprocjenjivu štetu Hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj, te svim poduzetnicima u turističkom gospodarskom sektoru na dugi vremenski rok.

Nigdje u svijetu, a posebno na europskom kontinentu ne naplaćuje se TV pretplata za posjedovanje radio prijemnika u automobilu. Prema tome Hrvatska, kao moderna pravna država, koja očekuje poziv za punopravno članstvo u Europskoj uniji, ne može i ne smije dozvoliti nikome pa ni "Hrvatskoj Radioteleviziji" da dovodi u pitanje civilizacijska postignuća u javnim komunikacijama. Posebno je nedopustivo i štetno uznemiravanje turista, koje čak i Vlada Republike Hrvatske drži kao hrvatske spasitelje u zadnji čas za krpanje ogromne financijske rupe u državnom proračunu od preko osam (8.000.000.000 kn) milijardi kuna.

Podsjećamo direktora HRT da su SAD dopustile civilnu i besplatnu uporabu svojih GPS satelita za navigaciju svih vozila na svijetu radi postizanja sigurnosti i pouzdanosti prometnog sustava, a Vi naplaćujete TV pretplatu od onih kojima treba osigurati sve samo da dođu u našu Domovinu i da je promoviraju diljem svijeta te da se vrate opet.

Pored toga HRT je, ovim vandalskim činom, nanijela ogromnu sramotu Hrvatima diljem svijeta i u Domovini, koji se sada masovno obraćaju "Hrvatskom Svjetskom Saboru" s zahtjevom da se odmah traži neopoziva ostavka direktora HRT-a kao odgovorne osobe, za ovaj necivilizacijski postupak.

Poreč, 20.08.2010.

Predsjednik : Niko Šoljak prof. ing.