HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-11-68/2010.

Poreč, 20.8.2010. godine.

Otvoreno pismo Ministru Poljoprivrede Petru Čobankoviću

Gospodine Ministre Poljoprivrede RH pozivamo Vas da odmah podnesete neopozivu ostavku na funkciju Ministra u Vladi demokratske i civilizirane Republike Hrvatske, zbog Vaše javne izjave, citiramo: "Cijena pšenice i brašna ne može biti osnova za povećanje cijene kruha ističe Čobanković" objavljene u "Glasu istre" 20. kolovoza 2010. godine

Vašom izjavom napravili ste grubu zabunu kod učenika i studenata, koji uče izradu kalkulacije cijene koštanja i prodajne cijene jednog proizvoda, koja je u suprotnosti sa Vašom izjavom kao Ministra i člana Vlade, da cijena osnovne sirovine za proizvod ne utječe na cijenu proizvoda. Ovakvim javnim istupom Vi ste osramotili Vladu i Republiku Hrvatsku pred Europom i čitavim svijetom, pa Vas molimo da napustite uglednu državnu funkciju Ministra poljoprivrede i da idete raditi ono što znate.

To može biti Vaše osobno "stručno" mišljenje i nekakva Vaša osobna nova ekonomska teorija, kao građanske osobe Petra Čobankovića, ali to nikako ne može biti stav Ministra poljoprivrede RH, a što znači i Vlade Republike Hrvatske, jer ste Vašom teorijom doveli u pitanje ekonomske zakonitosti i moralnu odgovornost titule i digniteta Ministra u Vladi moderne Republike Hrvatske.

Poreč, 20. kolovoza 2010. god.

Predsjednik:

Niko Šoljak prof. ing.