Novac stečen nezakonitim radnjama (drogom i dr.) je u gradu Zadru ulagao u izgradnju stanova i dr., zbog čega je i uništavao proizvodne pogone jer su nalazili na atraktivnim lokacijama pogodnim za izgradnju. Podzemni svijet i vladajuće Zadarske županije pronašli su zajednički interes u špekuliranju nekretninama. Zbog njihova uništavanja proizvodnje i bogaćenja kupili su cijele četvrti u gradu Zadru. Svima nam je poznato kada se sruši ekonomija da se tako najbolje ruši država.
Iscrpljeni, osiromašeni i pasivni hrvatski građani i dalje prihvaćaju takvo stanje.
Pojedinci koji su doveli do uništenja tvorničke proizvodnje u gradu Zadru to i dalje smatraju poduzetništvom. Dakle, može se reći da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više - bolje kotira. Toliko su se ti pojedinci i grupe infiltrirale u policiju i sudstvo da smatraju da nema zakona koji će im stati na put. Imaju svoju šablonu i ne žele ništa promijeniti što bi bilo za boljitak svih građana Zadra, a to je otvaranje radnih mjesta u proizvodnji. Stranka hrvatskog zajedništva ima pripremljene radikalne zakonske i gospodarske programe putem kojih će se iskorijeniti kriminalni odnos prema državi i građanima, kojima će se povratiti pravo radnika, seljaka, branitelja, intelektualaca i svih poštenih građana da skladno i moralno upravljaju državom.
Također Stranka hrvatskog zajedništva ima nacionalni program pod naslovom , koji će domaćinskim (ne sluganskim) upravljanjem sa samo jednim prometno-gospodarskim programom, a uz korištenje svojih realnih komparativnih prednosti Hrvatska može osigurati uvjete za kontinuirani porast svoga (BDP) bruto domaćeg proizvoda za 4.5% godišnje. Za stvarnu realizaciju ovoga razvojnog programa postoje zainteresirani investitori i materijalni resursi, a koji omogućava otvaranje više od 250.000 novih proizvodnih radnih mjesta.
Najavljeni nacionalni program uskoro će u Zadru izložiti Akademik Ivan Miloš , kada će prezentirati konkretne strateške kapitalne resurse s kojim stvarno Hrvatska raspolaže te putem kojih, uz poslovno i strateško partnerstvo sa partnerima iz zemlje i inozemstva, po principu dobrog gospodarstvenika, može i treba stvoriti gospodarski razvijenu i socijalno bogatu zemlju, svih njezinih građana.

Predsjednik  Podružnice SHZ-a
Mr.sc. Miljenko Marić