HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-1-39/09.
Poreč  9 listopada 2009

                                       
                                                                                                               
REPUBLIKA HRVATSKA      
                                  
  PREDSJEDNICI VLADE

                                                                                                             
gdja. Jadranki Kosor dip.iur.

                                                ORVORENO PISMO

Štovana  predsjednice !

                         Sa opravdanom  zabrinutošću smo primili vijest o Vašem sporazumu sa slovenskim premijeom  gosp.Borutom Pahorom.
Hrvatskoj javnosti tvrdite da niste potpisali nikakav sporazum, ali ste potpisali i prihvatili  ideju o arbitaržnom  sporazumu kojim  zelite rijšiti  problem  hrvtsko-slovenske grarnice, cime  prepuštate  “arbitraznom “ sudu (komisiji) da rijesi taj problem, a time  se odričete uloge  međunarodnog suda pravde,  putem kojeg se riejsavaju međudržavni sporovi na moru u skaldu sa medjunarodnim  pravom.

U prijedlogu Ollia Rehna se naglasava da će arbitražni sud rijesiti granice izmedju Slovenije i Hrvatske na kopnu i moru, tako da će Slovenija imati dodir s otvorenim morem  te režim korištenja spornog područja.

Takodjer se naglasava da ce Slovenija I Hrvatska  dobiti  odredjeno vrijeme  da se dogovore, a ako se ne dogovore onda će rijesenje donijeti  arbitražni sud umjesto Hrvatske i Slovenije..

U drugom Rehnovu planu kojeg ste prihavtili stoji :” Arbitražni sud  pri određjivanju granice koristit će se međunarodnim pravom, a pri odluci slovenskog kontakta s otvorenim morem  međunarodnom pravednošću( ali ne i pravicnošću iz načela ex aequo et bono,već pravednošću ( kakvu podrazumijeva svaki sudski postupak)te načelom dobrosusjedskih odnosa da bi se došlo do poštene I parvične odluke ,koja će postovati sve relevantne pravne okolnosti.Praktično Sloveniaj će putem arbritražnog Suda dobiti Hrvatsko more i izlaz na međuneroden vode.

Davanjem ovlaštenja Arbritraznoj “komisiji” da donese presudu koja će bezuvjetno obvezati obje strane da ga prihvate smatarmo  izdajom hrvatskih interesa zaobilaženjem i varanjem hrvatskog Naroda kojeg dovodite pred gotov čin, sebi stvaranjem alibija, reći ćete nisam ja to potpisala to je tako presudio arbitaržni sud. Ne giospodjo Kosor,  presudili ste Vi kada ste prihvatili i ovalstili arbitaržni Sud za presudu.  Vi vrlo dobro znate kakva će presuda tog suda biti.

 

                                                                       - 2 -

Tim Vašim činom ste izdali hrvatske nacionalne interese , jer ste indirektno ustupili Sloveniji dio hrvtskog teritoriaj,koji po nikakvom međunarodnom pravu ne može pripasti Sloveniji.  

Gospodjo predsjednice, hrvatski Narod niti Sabor Vam  nije dao mandat da trgujete hrvatskim teritorijem. Ustav RH Vas obavezuje da štitite I zaštitite nacionlni teritorij države Hrvtske.  Vi nemate pravo izigravati Ustav i trgovati sa teritorijem RH, te Vas molimo da  hitno prekinete  daljnje pregovore i grarnični spor između Hrvatske I Slovbeniej prepustite Međunarodnom sudu parvde, a ne arbitarznoj komisiji  gdje ce Hrvatska imati jednog clana Slovenija jednog Evropa tri . Što će biti 1:4 u korist Slovenije i Vi obavezujete Hrvatski Narod da bezuvjetno takvu presudu prihvati,umjesto da zatrazite da hrvatski Sabor donese odluku o prihvacanju i ne prihvacanju “predlozenog “ rjesenja. Sada se zna ( s obzirom na neprijateljsko raspolozenje nekih evropskih drzava) kakva ce presuda biti, i  da će tom presudom dio hrvtskog teritoriaj pripasti Sloveniji.

Molimo Vas nemojte izdavati hrvatsek nacioanlne interese ,ne trgujte sa hrvatskim teritoriejm jer to zadire u dušu svakog poštena Hrvata ,posebno onih koji su svojom krvlju natopili hrvtsku zemlju braneći i odbraneci svki pedalj hrvatskog teritorija.

Ako to učinite  dovesti ce te hrvatski Narod u vecu krizu,i  nikad  Vam se  nece oprostiti, biti će Vam suđeno za nacioanlnu izdaju .

            Molimo Vas za  časno odstupanje od daljnih pregovora kojima će Slovenija dobiti dio teritoriaj RH. (To je lukav zaobilazni put kojim se vara Hrvatski Narod, istovremeno je  toliko providno da  taj Vas mutni plan  prevare neće lako proci. )

 S štovanjem !

            HRVATSKI SVJETSKI SABOR  ZA DOMOVINU I DIJASPORU

                                                                                                                      Predsjednik HSSD

                                                                                       Niko Šoljak prof. ing

                                                                                                         

Predsjednik HSSD Kanade i                                                                              koordinator HSSD za američki continent

                                                                                       Ivo Jolić dipl. Ing.

                                                                                                         

Predsjednik HSSD Hrvatske

                                                                                       Željko Vinski ing.

 

Predsjednik HSSD Švicarske

                                                                                       Gosp. Dražen Kozić

                                                                                             

                                                                                               

Dostaviti :

1.      Medijima u Hrvatskoj i u svijetu

2.      Saboru RH

3.      Svim parlamentarnim starnkama RH

4.      Uredu Predsjednika RH

5.      Ustavnmom Sudu RH

6.      Portal HSSD

7.      Arhiv.