HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-1-19/09.
Poreč  22.svibnja  2009.

       REPUBLIKA HRVATSKA      
PREDSJEDNIKU VLADE I PREDSJEDNIKU
HRVATSKE DEMOKRATSKe ZAJEDNICE

   Dr. Ivo Sanader

ORVORENO PISMO

         Štovani gospodine Predsjedniče Hrvatske Vlade I Predsjedniče Hrvatske Demokratske  Zajednice. dr. sc. Ivo Sanaderu!

         Obraćamo se Vama kao predsjedniku HDZ, stranke koju su  mnogi od  nas  osnivali, kao i  mnogi drugi koji su postali članovi stranke od prvog dana njenog postojanja .

         Prihvatili smo izvorni progr

am HDZ koji se je temeljio na zajedništvu svih Hrvata svijeta, kao i drugih nacionalnosti koje poštuju hrvatski Narod i Državu Hrvatsku. Tim programom HDZ je Hrvatima izvan domovine garantirano da će njihova gradjanska prava pa i pravo glasa Ustavom RH biti osigurano. Bilo je tako. Hrvati izvan Hrvatske su prihvaćeni kao sastavni dio hrvatskog Naroda sa pravima i obvezama prema Državi Hrvatskoj.
Na ovaj nacin Dr.Tudjman je htio pomiriti dvije komponente istog naroda, koje su zbog ideoloskih nazora do tih dana bile nepomirljive. Tim cinom je Dr.Tudjman kao politicar i kao “krsćanin” htio stvoriti preduvjete za zadaću kojoj je bio na celu, kako bi je uspjesno i efektivno obavio.

          Zakopavanjem ratnih sjekira i objedinjavanjem hrvatskog Naroda, kako na nacionalnoj, tako i na vjerskoj osnovi, te provincijskoj rascjepkanosti. Uvrštavanjem onih neodlucnih, koji su zivjeli u strahu, on je stvorio “sveto”

  - 2 –

 Trojstvo,  kojem se niti jedan agressor nije mogao oduprijeti. Spekulanti, kako domaci, tako i strani su smatrali da se takav plan ne može  ostvariti. Oni su debelo pogrijesili. Dr. Tudman bio je u pravu.

          Hrvati izvan domovine su sa punim povjerenjem prihvatili nacionalni program HDZ-a, odazvali su se pozivu pok. Predsjednika DR Franje Tuđmana i sa nekoliko desetina milijardi dolara pomogli Hrvatskoj da se odupre vojnoj sili koja je bila nekoliko desetina puta jača od Hrvatske. Hrvatski Narod je bio ne naoružan ne pripremljen na rat sa srpskom agresorom ( JNA bez paravojnih

Jedinica, zvanično je smatrana trećom vojnom silom u Evropi). Hrvati izvan domovine stavili su se na oltar domovine, t.j  na raspolaganje  mladoj hrvatskoj  administraciji i diplomaciji, tako da je svaki Hrvat u svijetu bio hrvatski ambasador i otvarao put Hrvatskoj u svijet. Postignuto je jedinstvo hrvatskog Naroda na nivou svijeta. Pobijeđen je neprijatelj.  Pobijeđen je agresor. Svijetu smo dokazali da nikakva vojna ni diplomatska sila nije uspjela spriječiti osamostaljenje države Hrvatske, dokazali smo da nijedna sila svijeta ne može pokoriti Hrvate kada su složni. Srpska soldateska je nanijela ogromne ljudske zrtve  i materijalne štete hrvatskom Narodu i državi Hrvatskoj. JNA je bila srpska armija od samog svog osnutka, a to je hrvatsko iseljenistvo dokumentirano dokazivalo velikim silama zapada, koja je uz paravojne srpske snage i uz pomoć domaćih izdajica hrvata pravoslavaca “srpske” nacionalnosti koji su nanijela toliko zla hrvatskom Narodu da će trebati na desetine godina da se izbrišu tragovi te nesreće, kako na terenu, tako u dusama Hrvata cijelog svijeta.

         Ta zajednička snaga duha hrvatskog Naroda pobijedila je sve sile koje su tada radile, a neke i danas rade protiv Hrvatske. Stvorena je Neovisna Republika Hrvatska.  Dr. Franjo Tuđman je uspio objediniti Hrvate svijeta i staviti  ih  u funkciju  Hrvatske i tako ostvariti višestoljetni san Hrvata, sve od 1102. god, t,j od tzv. Pacte Convente, i ostvariti samostalnu, demokratsku i neovisnu drzavu svih Hrvata svijeta.

         Nažalost ta euforija sreće i zajedništva nije dugo trajala. Prikriveni komunisti  i u redovima HDZ-a koji ne vole Hrvatski Državu i narod, kojima se diže  kosa na glavi pri samom spomenu Hrvata i Hrvatske,  preuzeli su perfidno vlast  u Hrvatskoj i spriječili demokratske promjene funkcioniranja sustava vladanja narodom i državom. Nije došlo do promjene sustava gdje djeluje vladavine prava , način vladanja je ostao isti kao što je bio jednopartijskom sustavu, tako da je promijenjena vlast, umjesto jedne partije sada imalo njih nekoliko, ali po istom receptu i na isti način vladanja u drzavi kao u bivšoj Jugoslaviji. Isti sustav, iste metode i isti način vladanja (ponizavanja) naroda i države.

- 3 –

                  Sadašnja partitokratska vlast je po narod i državu pogubnija nego jednopartijska vladavina. . Sada imamo više partija, sto je prividna lažna demokracija. Partije se međusobno dogovaraju. Trguju narodom i državom.

Zajednički dijele plijen. Nacionalno bogatstvo se dijeli po snazi partije. Vidljivo je u praksi da se radi O PODEJLI PLIJENA I VLASTI. Hrvatski Narod koji je krvario za demokratsko hrvatsko  društvo, je izigran, prevaren, a Hrvati izvan domovine odbačeni ( i dalje politicki nepodobni-gotovo neprijateljska emigracija, sto je bio rijecnik po zlu poznate brutalne sluzbe pod imenom UDB-a) kao islužena krpa koja vise nikome ne treba.

         Partitokrati u Hrvatskoj prigrabili su sebi političku i gospodarsku vlast, financije, tiskovine i vecina sredstva informiranja su u njihovoj funkciji, tako su postali apsolutni gospodari života i budućnosti naroda i države Hrvatske. Hrvate izvan domovine svim sredstvima se želi otuđiti od Hrvatske počevsi od uskraćivanja putovnice, do pljačke i prevare pojedinaca koji su došli u Hrvatsku sa poštenim namjerama investiranja u svojoj domovini, sto je trebalo stimulirati povratak u Domovinu.

         Pojedini hrvatski povratnici priklonili su se partitokratima i debelo unovčili svoju podaničku vjernost  i izdaju Hrvata za svoje osobne interese . Za nagradu postali su dio partijske vlasti  u politici i gospodarstvu. Tako udruženi  ucestvuju sistematski  u vodjenju naroda  i države hrvatske u propast.
         Gospodine  dr. Ivo Sanaderu, pitamo Vas da li je to nacin kako Vi mislite, da ce se Hrvati izvan Domovine vratiti u drzavu u kojoj cvjeta kriminal, mito,korupcija,   podobnost, nepotizam i slicne anomalije.??

Od jedne od najbogatijih država u Evropi Hrvati postaju sluge u vlastitoj kući  gladni kruha i lišeni osnovnih sredstava za život. Hrvatski Narod koji je četrdeset i više godina tesko stvarao hrvatsko nacionalno bogatstvo. Danas nema osnovne uvjete za život. Mozda se Vi gospodine Sanaderu ne sjecate poslijeratnih pjesama  koje je porobljeni hrvatski Narod potajno pjevao :” Gladan kruha, žedan vode, željan mira i slobode”!!!!! Danas ste VI GOSPODINE SANADERU PREDSJEDNIK VLADE HRVATSKE DRŽAVE U KOJOJ SE PONOVNO POCINJU PJEVATI TAKOVE PJESME.!!!!!!?     Društveno vlasništvo pretvoreno je u državno. Državno vlasništvo partitokrati   su uzeli sebi i svojim poltronima, a stvaraoci tih vrijednosti. Danas ne mogu sebi platiti osnovne komunalije i gladni su kruha, dok pojedini vlastodršci legalno posjeduju nekoliko miliona eura u bankama u zemlji i inozemstvu a neki i milijarde na stranim nepoznatim računima.

HDZ je mnoge udruge Hrvata u svijetu pretvorio u svoje ispostave  i time nanio i danas nanosi  podjele među Hrvatima izvan domovine.
       

- 4 -

         Gospodine Predsjedniče HDZ nema što tražiti među Hrvatima izvan Hrvatske, (osim u svrhu ojacavanja Vase birokracije i pokoravanja  i razbijanja

Jedinstvene cjeline Hrvata svijeta), niti bilo koja druga stranaka ima sto traziti tamo.

          Hrvati izvan Hrvatske imaju i trebaju imati samo jednu stranku, a to je Hrvatska I hrvatski narod ma gdje bio.

         Bivsi jugoslaveni usavsi u HDZ su još 1992 godine počeli odbacivati Hrvate izvan domovine, tako da danas nakon 18 godina samostalnosti RH  je napravljen takav jaz između Hrvata u Hrvatskoj i Dijaspori veći nego što je bio prije domovinskog rata, zato su  i nestale organizacije, jer su bilo krivo

Usmjerene, Pokidane su gotovo sve veze među Hrvatima u državama gdje žive, kao i između Hrvata u drugim državama, a odnos medju Hrvatima po kontinentima da i ne govorimo, te odbojan odnos sa Hrvatima u Hrvatskoj.

         U prvim godinama osamostaljenja, Hrvati izvan domovine su imali 12. Svojih zastupnika u Saboru RH koje je imenovao Predsjednik RH (To nije bilo najsretnije riješene). Izbornim Zakonom to pravo predsjedniku RH je oduzeto ( potpuno ispravno) i uvedena jedna izborna jedinica za cijelu milijunsku Dijasporu. Time je napravljen još gori zakon, još vise su Hrvati izigrani, tako da po tom  zakonu Hrvati izvan domovine nemaju  svog zastupnika , nego iz Bosne i Hercegovine. To je napravljeno tako bez obzira što Hrvati u Bosne i Hercegovini nisu hrvatska Dijaspora. Hrvati u BIH su konstituivni narod Bosne i Hercegovine . Proglasiti Hrvate Bosne i Hercegovine Dijasporom ( značilo bi da je ta drzava vlasnistvo Srba i Muslimana-Bosnjaka)  je pogubno po Hrvate u BiH i za RH to je izdaja nacionalnih  interesa Hrvata BiH i hrvatskog naroda kao cjeline i same države Hrvatske.

          Na prvom održanom Saboru ove udruge (HSSD) 2002 godine donesen je prijedlog da Hrvati izvan domovine imaju 9 izbornih jedinica i da biraju 12 svojih zastupnika u Sabor RH.. (Upućen je prijedlog Saboru i Vladi RH, ali nikad nismo dobili ni odgovor, a a kamoli da je Vlada i Sabor o tom prijedlogu raspravljao!!??.). 2004. Godine na Prvom Senatu Hrvatskog Svjetskog Sabora obnovljen je prijedlog, ponovno je upućen Saboru RH i Vladi (Nikada nismo dobili ni odgovar, niti je pokrenuto to pitanje u vladi niti u Saboru.RH)

Na Skupu Hrvata 2005 godine ponovljen je zahtjev za izmjenu izbornog zakona, na koji nikada nismo dobili odgovor???

 Dana 9. Ožuljka 2009 godine ponovno smo obnovili Zahtjev,(vidi   privitak br.1) Vjerujemo da će te udovoljit Hrvatima svijeta i nasu  molbu pozitivno riješiti.

 - 5 -

         Predsjednik SDP Zoran Milanovic (Predsjednik druge stranke po velicini u Hrvatskoj) izjavljuje da Hrvatima izvan Hrvatske treba ukinuti pravo glasa. t.j ukinuti listu za Dijasporu. Uputili smo Gosp, Milanovicu i njegovoj stranci pismo, I postavili mu pitanje u kojoj državi bi on bio predsjednik starnke I kolika bi država bila da nije bilo Dijaspore (Nismo dobili odgovr na naš upit  jer za njega diajspoar i Hrvatski Svjetski sabor ne postoje)

         Stav Zorana Milanovića i njegovog SDP nas ne čudi jer se oni drze kao zvanični nasljednici bivse Komunističke partije Hrvatske ( i ne stide se, niti se crvene), koja je bila saucesnik u genocidu Hrvata po politickoj platformi i

djelima SKJ od 1945 do 1990. t,j, za vrijeme njihove apsolutne vladavine .    Danas se takodjer  pokusavaju sa pravnim i  političkim sredstvima obračunati sa Hrvatima koji žive i rade izvan Hrvatske, samo zbog toga jer medju inim nemaju podrske, bas zbog svoje politicke proslosti i moderne demagogije.. Žele ih otpisati .Mnogi Hrvati u svijetu se pitaju nije li takvim

stavom i postupakom gosp. Milanovića negova stranka pocinla i jos uvijek čini  izdaju hrvatskih nacionalnih interesa.?

         Dana 14. Ožuljka 2009 godine gosp. Vladimir Šeks za večernji list izjavljuje da je postignut napredak u izmjeni Ustava RH, te da je postignuta suglasnost  sa oporbom  da se oduzme pravo glasa Hrvatima izvan domovine.???  Predlaze se da mogu glasovati samo oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a istovremeno su suglasni nacionalnim manjinama u Hrvatskoj osigurati dvostruko pravo glasovanja??? Po uzoru na koju zemlju, ili reciprocno na kojeg susjeda? Ako se takav prijedlog izmjene Ustava RH usvoji, praktično ukidaju se sva prava Hrvatima izvan domovine. Svakom normalnom Hrvatu je poznato  da Hrvati  izvan domovine trebaju imati ista prava kao i Hrvati u domovini, a za sigurno ne manje nego nacionalne manjine. Ovim prijedlogom izmjene Ustava RH radi se protiv interesa hrvatskog Naroda i protiv nacionalnih interesa Države Hrvatske. To Gosp. Vladimir Šeks vrlo dobro zna kao pravnik. On zna što je  kao Predsjednik Sabora i glavni saborski pravnik učinio za većinu saborskih akata, koje  svakih nekoliko godina mijenjamo, zbog nestrucnosti i ne uskladjenosti sa evtopskim standardima  cime svrtavamo Hrvatsku u trecerazredne zemlje, zemalja u tranziciji, i stetimo interesima hrvatskog Naroda u moralnom i ekonomskom pogledu.

         Njegovom zaslugom u Hrvatskoj vlada partitokracija, vladaju predsjednici stranaka (partija), a ne demokracija, koju suvremeni svijet poznaje. On je kreator Zakona koji su upereni protiv interesa Hrvata kao što su Zakon o radu kojim su razvlašteni radnici samoupravljači, Zakon kojim je društvena imovina pretvorena u državnu, Zakonom o pretvorbi kojim je omogućeno partitokartima i menagerima  da državnu imovinu dodjele sebi ili svojoj  odabranoj  rodbini i

- 6 -

Prijateljima i tako izvrše pljačku hrvatskog Naroda po tom zlocinackom, ne socijalnom i moralnom zakonu.

          Gospodine Predsjedniče HDZ dr.sc. Ivo Sanaderu !

Hrvatskim Zakonima i partitokratskom vladavinom uvukao se je starah u kosti Hrvata skoro više nego što je bio za vrijeme komunizma. (Zbog gubljenja radnih mjesta, zbog toga sto samo poslušnici mogu dobro živjeti, beskičmenjaci koji samo klimaju glavom i plješću onima koji narodu gule kožu.), Ne zaboravite drzava je najveci poslodavac.

         Povijest će osuditi sve hrvatske vlastodršce koji su se otuđili od naroda koji svoju slavu stiču na izdaji interesa svog naroda i Države Hrvatske.

         GOSPODINE Dr. IVO SANADERU I VAS ĆE POVIJEST OSUDITI NASTAVITE LI TIM PUTEM KAKO SADA VODITE DRZAVU I ZADUZUJETE NE INFORMIRANI NAROD, DA SE NEZNA GDJE STE TOLIKE MILIJARDE UTROSILI???

           Vas molimo da budete čovjek koji će prekinuti praksu otuđivanja čovjeka od čovjeka, Hrvata od njegove Domovine a Hrvate izvan domovine od svog Naroda i Države Hrvatske.

         Usvajanjem naseg prijedloga će se vratiti povjerenje u Hrvatsku Drzavu, Vladu i u Vas kao čovjeka. Vas molimo da date tračak nade Hrvatima u Hrvatskoj i u svijetu, da Hrvate izvan domovine prihvatite kao sastavni dio hrvatskog Naroda, jer to oni i jesu. Hrvati izvan domovine zaslužuju da ih se kao takve ravnopravno prihvati kao Hrvate u Hrvatskoj. Vas molimo da prihvatite prijedlog izmjene Izbornog Zakona i umjesto jedne izboren jedinice da se uvede 9. izbornih jedinica kao što je u prijedlogu kojeg dostavljamo u privitku br. 1.  Vas osobno molimo da prihvatite program zajedništva Hrvata svijeta za koji zalaže Hrvtaski Svjetski Sabor. Progarm, koje je u Hrvatskoj prihvaćeno 1990 godine, kojeg su prihvatili svi domoljubi u i izvan domovine.       Danas Vi trebate biti vođa tog programa kao što je bio pok Dr Franjo Tuđman 1990. Zahvaljujući tom programu pok. Dr. Franje Tuđmana Hrvata sirom svijeta i u Domovini smo oslobodili drzavu od okupatora, gdje je proliveno mnogo hrvatske krvi, ali je Hrvatska oslobođena i postala međunarodno priznata neovisna demokratska država. Genocidnim i komunisticko-fasistickim metodama Hrvati su prisilnim metodama rastjerani po cijelom svijetu i vece zlo im Vi i Vasa vlada ne bi smjeli ili  trebali nanositi. Vi znate da su potoci suza i krvi prolivene u borbi za slobodnu Hrvatsku, sada Vi i Vasi ministri krojite zakone po necijem naredjenju da ozakonite i potvrdite politicke progone i raseljavanje hrvatskog naroda od

         - 7 -

 Australije i Novog Zelanda do Argentine i sjeverno od Californije  do Kanade i Aljaske. Mislite li Vi gospodine i Vaš pisac ne demokratskih zakona gosp. Šeks koga će te dovesti na hrvatske prostore kada iskorijenite autohtone Hrvate??? Danas je Hrvatska ugrožena vise nego je bila 1990.  jer je povijesna istina da se vojno okupiran narod kad li  će se osloboditi. a realitet je  da je  danas Hrvatska  ekonomski okupirana, moralno razorena, politicki porobljena ( sve radi necijih globalizacijakih interesa) i iz ekonomskog ropstava se je mnogo teže osloboditi nego iz vojnog.

         VI Gospodine Predsjedniče dr sc..Ivo Sanaderu morate smoći snage, hrabrosti i ljudskog dostojanstva, pa pomoci svom napacenom Narodu, koji je umoran od 9 stoljeca okupacije i ratovanja, te ujediniti sve Hrvate svijeta, ne zbog novaca, nego radi Bozije pravde a ujedno zbog toga, jer ste i Vi hrvatski sin, ili Vi mislite da niste i da Vas se sudbina hrvatskog Naroda ne tice, vazno je samo stanje na bankovnom racunu. Mislimo da nam dugujete dostojan odgovor, bez obzira kakav bio, jer ovo će poslije izvjesnog cekanja biti poslano Hrvatima na svih 6 kontinenata.
S Štovanjem, želimo vjerovati da ste nas razumjeli.

CC:
Porec Zagreb, New York, Chicago, Los Angeles, Vancouver , Hobart, Sydney
Perth I dr..
Predsjednik HSSD  Niko Soljak Prof. ing.