Broj: 01-11-3/2009.  

Poreč, 17. siječnja 2009. godine,                   

               

Predmet : Izbor Predsjednika RH 2010. godine.

 Hrvatski Svjetski Sabor kao jedinstvene organizacije domovinskih i izvan domovinskih pripadnika Hrvatskog Naroda pokrenuo je program  izbora Predsjednika Republike Hrvatske 2010. godine, pod nazivom.

 

   PROMJENAMA DO PRAVEDNIJE HRVATSKE

 

Na Skupu održanom dana 17 i 18 siječanj 2009. godine u Poreču uz prisustvo   Američkih , Australijskih i   Europskih Hrvata, te pojedinaca i predstavnika raznih udruga i organizacija  iz Republike Hrvatske, utvrđeno je slijedeće:   

1.  Omogućiti pojedincima, udrugama i  organizacijama u Hrvatskoj i svijetu da     mogu sudjelovati u realizaciji ovog programa..

2.  Pozivaju se pojedinci, stranke, klubovi, udruge organizacije  i građani Hrvatske da redlože svoje kriterije koje smatraju da budući Predsjednik RH mora ispuniti. Na osnovu dobivenih prijedloga izradit će se kriteriji i osnovne karakteristike budućeg Predsjednika RH.. Kandidat koji ima najbolje uvjete   biti će predložen za kandidata za Predsjednika RH. 2010 godine.

3.  Pozivaju se pojedinci, stranke, klubovi , udruge organizacije  i drugi subjekti     da se pridruže Hrvatskom Svjetskom Saboru kako bi zajednički izabrali najkvalitetniju osobu za Predsjednika RH, koji će  pozitivnim PROMIJENAMA          funkcioniranja vlasti u Republici Hrvatskoj, promijeniti odnose vlasti prema mladima,   čovjeku, obitelji, braniteljima, žrtvama rata, promijeniti odnos prema hrvatskim narodu u usporedbi sa sadašnjeg aktualnog predsjednika RH.

      Predložit ćemo Predsjednika koji će hrvatskom narodu osigurati da dođemo do željenog cilja, ato je: Kršćanska, građanska, pravna, socijalna, demokratska, neovisna, suverena i suvremena  Država Hrvatska. Država koja će služiti na čast i ponos svakom pripadniku hrvatskog naroda ma gdje on bio. Država u kojoj će moral i moralne norme biti osnovno mjerilo vrijednosti čovjeka. Država rada, reda, morala, zdrave i sretne budućnosti ,koja će vratiti hrvatskom narodu nadu i osmijeh.

                                                                                                 

                                                                                               Koordinator:

                                                                                               Niko Šoljak Prof.ing.