HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-1/ 152/08

Poreč, 18. prosinca 2008.godine.
HRVATSKA
www.hssd.hr
e-mail: pravo@hssd.hr                                                

                                                                                   

REPUBLIKA  HRVATSKA
Predsjedniku Sabora i Vlade

                                                                        Gospodinu     Vladimiru Šeksu

                                                                        Gospodinu Dr. Ivo Sanaderu

Poštovana Gospodo Predsjednici !

             Molimo Vas da po hitnom postupku  stavite na dnevni red Vlade i Sabora Republike Hrvatske o donošenju Zakona o primjeni ZERP-a.

                                                 O b r a z l o ž e nj e

 

            Hrvatski političari pod pritiskom Slovenije odustali su o primjene prava na zaštitu svog teritorija  i to prava koje su sve Evropske zemlje konzumirale, čak i susjedna Slovenija. Odustajanje od zaštite svog pomorskog dobra izdani su hrvatski nacionalni  interesi. Poniženi su Hrvati u Hrvatskoj i u Svijetu a hrvatski političari su dokazali da im je više stalo do Evrope nego do Hrvatske i interesa Hrvatskog Naroda.

U Privitku 1. i 2. Otvoreno pismo i naša molba da se od primjene ZERP-A ne odustane. / Na naše molbe nismo dobili ni odgovor/

            Slovenski političari su dokazali svoju sposobnost odlučnost i snagu nacionalnog duha,. Kada nisu u pravu ali oni će se prije izboriti za prava koje nemaju nego će Hrvati konzumirati svoja prava. / Primjer ZERP/ a i druge diplomatske sramote koje je hrvatska diplomacija sebi dozvoli.

            Čast slovenskim političarima koji su ucijenili Hrvatsku i donijeli  odluku o  blokadi poglavlja o priključenju Hrvatske Evropskoj ekonomskoj zajednici.    Slovenci mogu biti ponosni na svoje političare a istovremeno Hrvati se moraju stidite svojih političara , koji  nisu u stanju osigurati osnovana međunarodna prava kao što je osnovno pravo svakog Naroda da  raspolaže svojom imovinom,  svojim nacionalnim bogatstvom.

            Molimo Predsjednika Vlade dr. Ivu Sanader i Predsjednika Sabora Gosp. Luku Bebića Republike Hrvatske da udovolje našoj molbi i vrate Hrvatskom Narodu pouzdanje i vjeru u političko vodstvo Hrvatske.

 

            HVALA !

                                                                                    Predsjednik:

                                                                                    Niko Šoljak prof. ing.

 

Privitak:

1. Otvoreno pismo Predsjedniku Vlade RH dr. Ivi Sanaderu upućeno 15.veljače 2008. godine

 

2. Otvoreno pismo Saborskim zastupnicima upućeno 11. ožuljka 2008. godine.

 

 

PRIVITAK BR. 1.

 

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-17/2008.

Poreč, 15.veljače 2008.godine. 

OTVORENO PISMO 

Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

dr. Ivi Sanaderu               

 Poštovani gospodine Predsjedniče!

 

           U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora, jedinstvene organizacije domovinske i iseljene Hrvatske i moje osobno, molimo Vas da ustrajete u Vašem čvrstom stavu o primjeni ZERP, koji se po odluci Sabora Republike Hrvatske primjenjuje od 1. 1. 2008. godine.

       Molimo Vas, da Hrvatima, u Hrvatskoj i u svijetu, kažete da ćete Vi, kao predsjednik Vlade RH, štititi i zaštititi cjelovitost i suverenitet Republike Hrvatske i njezina prava na upravljanje i raspolaganje svojim resursima, a sve u  skladu s međunarodnim pravom. 

       Molimo Vas, da ne dopustite ponižavanja Hrvata koja im se nameću osporavanjem konzumacije prava, kojeg po međunarodnom pravu imaju, a koja su već 99 % zemalja svijeta konzumirale, pa čak i naši susjedi koji nam ta prava sada osporavaju.

Hrvatski Narod, u Hrvatskoj i u svijetu, to od Vas očekuje.

Izabrao Vas je za vođu vjerujući Vama da ćete znati, moći i htjeti štititi i zaštititihrvatske nacionalne interes, cjelovitost i nepovredivosti teritorija Republike Hrvatske. 

Vjerujemo da nećete iznevjeriti Hrvate u domovini i svijetu! 

Obrazloženje

U  Ustav RH u članak 2. 

 

Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje:

-         o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;

- o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenja njime;

- o udruživanju u saveze s drugim državama.

Pojedinci iz parlamentarne oporbe ta prava Saboru i Hrvatskom Narodu osporavaju.Od kuda im ta prava, i to pozivajući se na neke dogovore bivšeg predsjednika Vlade, pok. Ivice Račana ili na neki zapisnik sastavljen 2004. godine kojeg je potpisao dražavni tajnik Hido Biščević?

(doduše Hido Biščević bi trebao odgovarati za štetu nanesenu narodu i Državi Hrvatskoj)

Nikakvi potpisi nekih državnih tajnika RH, pa ni predsjedika Vlade RH, ne mogu odlučivati “krčmiti” Hrvatski teritorij i dovoditi u pitanje nacionalne interese Hrvatskog Naroda.

 Izjava parlamentarnih oporbenih stranaka kojom uvjeravaju hrvatsku javnost da ima samo dva izbora ZERP ili EU, je destruktivna i neodgovara istini, vodi ka izdaji hrvatskih nacionalnih interesa! Kao što je I poziv gospodina Nevena Mimice, upućen Valdi RH da ne primjenjuje ZERP za članice EU. 

To je izravno pozivanje Vlade RH, da ne poštuje Ustav RH.

Iz Mimičinog poziva proizlazi da o nacionalnom suverenitetu Dražave Hrvatske može odlučivati svaki državni službenik. Ako je to tako, što će nam onda Ustav, što će nam Zakoni, ako svatko može ustupati teritorij RH kome hoće i kako hoće. I to običnim zapisnikom kojeg je potpisao neki  neodgovrni drzavnog tajnik.

Gospodin Neven Mimica treba objasniti Hrvtima je li on legalista ili nacionalni neodgovrni zastupnik koji prenosi ovlaštenja Sabora RH na vladine službenike.

(Na žalost u praksi mnogi vladini službenici se tako i ponašaju, rasprodaju djedovinu!, netko za više, netko za manje novaca, netko to radi javno, netko tajno, oduzimaju dušu narodu i još ih narod plaća).

I to iz ovlasti Sabora RH, kojeg je i on član.

Da je sreće, nacionalnog osjećaja i ponosa, takvi ljudi ne bi imali mjesto ni u jednoj državnoj službi, a kamoli bi bili saborski zastupnici.

     Gospodin Dragutin Lesar, predsjednik Kluba Zastupniak HNS se slaže s Mimicom i kaže da se svaki potpis tretira dogovorom, čak očekuje od Sabora da otvori raspravu o ZERP-u!!! Gospodin Lesar radi za nekoga!!!

Možda on zna za koga! Jedno je sigurno za Hrvatski Narod ne.

Svatko tko dovodi u pitanje suverenitet, koji Hrvatskoj po međunarodnom pravu pripada, dovodi u pitanje svoju pripadnost i otkriva svoje pravo lice, I treba odgovarati za koga radi i u čijem interesu? 

Hrvati u Hrvatskoj i u svijetu se pitaju

-  kakva smo mi to zemlja kada javno (umjestu da svi budu uz vladu i svim sredstvima štite integritet Sabora RH i teritorijanu cjelovitost RH) zagovaraju tuđe interese, javno rade protiv Hrvatske i Hrvatskog Naroda. 

Europa kao civilizarana zajednica naroda nikada nece niti jednoj zemlji oduzeti njezina međunarodna prava, niti će je otpisati zato što štiti svoje nacionalne interese.

Civilizirana Europa će osuditi Sloveniju koja svoj predsjedavajući položaj Europe koristi za svoju osobnu promidžbu I prisvajanje prava koje nema, a istodobno osporavanje prava susjednoj Hrvatskoj. Praktično računajući na nesnalaženje Europe i podcjenjujući snagu Europe, koristi to u svoje osvajačke svrhe i pretenzije na Hrvatski teritorij.

Europa će osuditi stav Slovenije, koja nema pravo Europu koristiti za svoje osobne obračune sa susjedima.

Europa pozdravlja zakonitost, poštuje Ustav svake Države i nacionalna prava naroda.        

Notorna je laž pojedinaca koji dovode u zabludu Hrvatski Naroda kada mu se kaže da bira između ZERP-a i EU.

Gospodin Neven Mimica, Dragutin Lesar i drugi koji takve poruke Hrvatima šalju zaboravljaju sve žrtve i patnje koje su pale za Neovisnost Države Hrvatske i ravnopravnost Hrvata među narodima svijeta.

 S druge strane otuđuju Hrvate od Europe prostirući im laži o EU.

 Hrvatska je dio EU! Njoj pripada, vjerujući da će ta EU štititi i zaštititi nacionalne interese malih naroda, a ne da će ih oduzeti.

Ako udruženjem ne dobijemo sigurnost, zašto bi se udruživali?

Hrvatskom Narodu je dosta laži, obmana, podcjenjivanja izdajica iz vlastitih redova.   

Zato molimo, A TO IM JE DUŽNOST! pripadnike vlasti  i oporbu, da štite i zaštite hrvatske nacionalne interese, DUŽNOST im je voljeti svoj narod i svoju Državu, pred Bogom i narodom!,kako im budući naraštaji (u koje spadaju i njihova djeca) ne bi sudili i osudili ih kao izdajnike, koji su im prodali djedovinu. 

 Molimo Vas, dr. Ivo Sanaderu, Predsjedniče Hrvatske Vlade, da ne dopustite raspravu o ZERP-u, te da na ninakoji način ne dovedete u pitanje njegovu primjenu.   

Budite ustrajni i ostanite uspravni, kao što ste jednom prilikom rekli: “ZERP se primjenjuje od 1.1.2008.i on neće biti doveden u pitanje.”

  Hrvatski Narod u Hrvatskoj i u svijetu, Vas podržava s vjerom u Boga, pravdu i Vašu mudrost,da nećete popustiti i da nećete svoj Narod razočarati. 

Uz srdačne pozdrave i visoko cijenjeno poštovanje!

 

                                                                           Predsjednik:

                                                                           Niko Šoljak prof. ing. 

Privitak br. 2 
HRVATSKI SVJETSKI SABOR

 Broj: 01-11/2008.

Poreč, 11.ožuljka  2008.godine.

OTVORENO PISMO 

ZASTUPNICIMA U  SABORU REPUBLIKE HRVATSKE     

Gospodo zastupnici !                     

           U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora, jedinstvene organizacije Domovinske i iseljene Hrvatske i moje osobnomolimo Vas da ne dignete ruku za promjenu ili odgodu primjene ZERP-a
       Molimo Vas, da Hrvatima, u Hrvatskoj i u svijetu, dokažete  da ste Vi istinski pošteni zastupnici Hrvatskog Naroda i da će Te štititi i zaštititi  SUVERENITET Republike Hrvatske i njezina prava na upravljanje i raspolaganje svojim nacionalnim resursima, a sve u  skladu s Međunarodnim pravom. 
              Molimo Vas, da ne dopustite ponižavanja Hrvata koja im se nameću osporavanjem konzumacije prava, kojeg po Međunarodnom pravu imaju, a koja su već 99 % zemalja svijeta konzumirale, pa čak i naši susjedi koji nam ta prava sada osporavaju. 
            Hrvatski Narod, u Hrvatskoj i u Svijetu, izabrao Vas je  vjerujući Vama da ćete znati, moći i htjeti štititi i zaštititi Hrvatske Nacionalne interese, cjelovitost i nepovredivosti teritorija Republike Hrvatske.
            Molimo Vas da Vi saborski zastupnici ne izdate Hrvatski Narod.
            Vjerujemo da nećete iznevjeriti Hrvate u Domovini i Svijetu i da nećete dozvoliti izmjenu niti odgodu primjenu ZERP-a , a sve u skladu sa  Zakonom kojeg su donijeli Vaši prethodnici.

Obrazloženje

U  Ustavu RH u članku 2. stoji:
Hrvatski Sabor i Narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
- o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenja njime;
- o udruživanju u saveze s drugim državama.

            Pojedinci  ta prava Saboru i Hrvatskom Narodu osporavaju. Od kuda im ta prava, i to pozivajući se na neke dogovore bivšeg predsjednika Vlade, pok. Ivice Račana ili na neki zapisnik sastavljen 2004. godine kojeg je potpisao državni tajnik Hido Biščević? (doduše Hido Biščević bi trebao odgovarati za štetu nanesenu narodu I Državi Hrvatskoj) Nikakvi potpisi nekih državnih tajnika RH, pa ni predsjednika Vlade RH, ne mogu "krčmiti" Hrvatski teritorij i dovoditi u pitanje Nacionalne interese Hrvatskog Naroda.
             Izjave pojedinaca koji uvjeravaju Hrvatsku javnost da ima samo dva izbora: ZERP ili EU je destruktivna i ne odgovara istini, vodi ka izdaji Hrvatskih Nacionalnih interesa! Jedno je sigurno šteti interesima  Hrvatski Narod: Treba reći NE! Svatko tko dovodi u pitanje suverenitet, koji Hrvatskoj po Međunarodnom pravu pripada.

       Prvu izdaju Hrvatskih Nacionalni interesa napravili su zastupnici u Saboru Republike Hrvatske koji su glasali za Zakon o privatizaciji. Tim Zakonom su omogućili pljačku Hrvatskog Naroda po zakonu. Hrvatskom  gospodarstvu nanijeli su neprocjenjive i nenadoknadive štete < Zakonom  o privatizaciji ozakonjena je pljačka i kriminal> . To je druga nepravda učinjena Hrvatima. Prva je bila 1945.g. kada su uzeli jednom, a dali većini. Zakonom o privatizaciji  uzeto je svima i dato odabranim pojedincima.(društveno je pretvoreno u državno, pa darovano odabranima i postalo privatno).  Doduše tim pojedincima ne treba zavidjeti, oni imaju novac, ali na duši nose tisuće i tisuće gladnih i moralno povrijeđenih Hrvata, koji su to bogatstvo stvarali cijeli životni vijek a danas nemaju za kruh i mlijeko..
            Drugu izdaju Hrvatskih Nacionalnih interesa učinili su oni zastupnici u Saboru Republike Hrvatske koji su digli ruke za Ustavni zakon o suradnji sa Haaškim Sudom i time obezvrijedili stoljetne patnje Hrvata i žrtve  koje  su pale  za Hrvatsku državu .Tim Zakonom je moralno degradiran Domovinski rat, Branitelji i žrtve rata ,tim Zakonom ubijen je nacionalni ponos , ponižen i moralno degradiran svaki pošten Hrvat . Dok Hrvatski Branitelji koji su oslobodili Hrvatsku od agresora i osigurali samostalnost Države Hrvatske  trunu u zatvorima,  saborski zastupnici koji su izglasali Ustavni Zakon o suradnji s Haagom primaju saborske mirovine i uživaju blagodati koje su im Branitelji osigurali.
            Ti saborski zastupnici su ih izdali i predali u ruke političkom sudu u Haagu koji ima zadatak izravnati krivnju  agresora i žrtve. Ti saborski zastupnici danas primaju saborske mirovine kao nagradu.
              Ni njima ne treba zavidjeti nego ih žaliti jer  u svakoj kuni koju prime je bol, patnja ,tuga roditelja i djece poginulih i poginule duše koje krivcima  nikad neće dati mira dok Pravda za koju su oni pali ne bude zadovoljena.
            Danas gospodo zastupnici u Saboru RH od Vas se traži da po treći put u Saboru RH dignete ruku i izdate svoj narod ,podcijenite  i moralno zgazite poštene Hrvate u Hrvatskoj i u Svijetu.
            Molimo Vas nemojte dozvoliti to poniženje! Notorno lažu svi oni koji kažu da  birate između EU i ZERP-a ! Članice EU koje su proglasile ZERP sa njim raspolažu samostalno, udružuju u EU onaj dio gdje vide svoj nacionalni interes, ali nitko nikome niti ne pokušava oduzeti nacionalno pravo raspolaganjem svojim teritorijem u skladu sa Međunarodnim pravom koje je iznad prava EU.
            Prema tome ZERP ili  EU i ulazak Hrvatske u EU nemaju nikakve veze osim, ako će služiti pojedincima koji u Hrvatskoj nisu ispunili druge uvjete, a to je rješenje  pravosuđa, i drugih Zakona te probleme mita i korupcije, koje umjesto da se smanjuje sve više i više se povećava.
            Postavljamo  pitanje:  Kakva je ta Europska Unija koja  uzima nečiji teritorij ili  osporava nacionalnim bogatstvom jedne države. U ovom slučaju našim teritorijem? Nikome u Europi ne pada na pamet da umanji ili oduzme prava nekoj zemlji na upravljanje nacionalnim resursima ili da oduzme i upravlja nekim njenim dijelom osim Slovenije, koja javno ima pretenzije na prisvajanje Hrvatskog teritorija.

            Europska Unija  je garant malim državama da će udruženi u EU moći  štititi i zaštititi svoje nacionalne interese i da će putem EU moralno i materijalno osigurati blagostanje svom narodu. Svrha udruženja je zaštita Nacionalnih interesa  i garant primjene jednakog Međunarodnog prava  prema svim  naroda koji se udružuje u Europsku Zajednicu . Kada ne bi bilo tako, zašto bi se  države udruživale u EU ako ta Europa neće štititi i zaštiti njihove nacionalne interese?
            U Hrvatskoj se danas laže narod kada mu se nameće  da bira između EU i ZERPA-a. Svojim lažima indirektno optužuju Europsku zajednicu predstavljajući je kao grobnicu malih naroda , pljačkašku , uzurpatorsku tuđeg teritorija i  nacionalnih prava.
            To su laži. Europa je civilizirana  Zajednica naroda koji poštuju prava svih naroda, koji poštuju Međunarodno pravo koja se bori protiv društvenim nepravdi, koja želi svima jednaka prava,  koja štiti i  prava malih država na njihov teritoriju  i nema nikakvih pretenzija da nekome uzme teritorij ili oduzme pravo na njegovo raspolaganje nacionalnim bogatstvom.             Pojedinci koji izdaju Hrvatske Nacionalne interese  računajući na naivnost Hrvata na nesnalaženje Europe i podcjenjujući snagu Europe, koristi to u svoje osvajačke svrhe i pretenzije na Hrvatski teritorij. Zdrave snage Europe osuđuju i osuditi će stav Slovenije, koja nema pravo Europu koristiti za svoje osobne obračune sa Hrvatskom.. Europa pozdravlja zakonitost, poštuje Ustav svake Države i nacionalna prava naroda. 
            Ponavljamo: Notorna je laž pojedinaca koji dovode u zabludu Hrvatski Narod i Vas saborske zastupnike kada  se kaže da birate  između ZERP-a i EU .
Ti ljudi  otuđuju Hrvate od Europe prostirući im laži o EU. Hrvatska je dio Europe! Njoj pripada. Hrvatski Narod vjeruje da će  Europska Ekonomska Zajednica štititi i zaštititi nacionalne interese malih naroda, pa i Hrvata i da im neće  oduzeti ili umanjiti njihova prava.Ako narodi koji se udružuju, udruženjem ne dobijemo sigurnost, zašto bi se udruživali? Hrvatskom Narodu je dosta laži, obmana, podcjenjivanja izdajica iz vlastitih redova. Zato Vas Saborske zastupnike molimo , A TO VAM  JE DUŽNOST DA ŠTITITE I ZAŠTITITE  HRVATSKE NACIONALNE INTERESE, DUŽNOST Vam je voljeti svoj Narod i svoju Državu, pred Bogom i Narodom kako Vam budući naraštaji (u koje spadaju i Vaša  djeca) ne bi sudili i osudili Vas  kao izdajnike, koji su im prodali djedovinu, koji su im oduzeli ponos..
            Ukoliko, dr. Ivo Sanaderu, Predsjednik Hrvatske Vlade, zbog raznoraznih pritisaka i predloži izmjene, ili odgodu primjene ZERP-a  ne dajte svoj glas ne dopustite raspravu o ZERP-u, te  na nikakav  način ne dovedete u pitanje njegovu primjenu.

Hvala !

                                                                                  Predsjednik:

                                                                                  Niko Šoljak prof. ing