Dana 22. studenog 2008.g.u organizaciji HSSD-a u Poreču  završen  dvodnevni skup mladih Hrvatske.

Najbrojniji su bili predstavnici Splitsko-Dalmatinske Županije

 

Doneseni su slijedeći zaključci :

- Predstavnici županija trebaju u što kraće vrijeme poraditi na odabiru i  imenovanju predstavnika mladih u mjestima gdje njih se do sada još nije pozvalo

- Mladi širom Hrvatske će u svojim gradovima i općina pokrenuti niz kulturnih, sportskih, znanstvenih i humanitarnih programa, prema njihovim mogućnostima. Očekujemo u roku od 3 mjeseca opet sastanak s konkretnim prijedlozima i programima.

- Prof. Ante Cukrov predsjednik Hrvatskog CIOFF-a prezentirao je mladima na koji način je moguće realizirati program. U Poreču već nekoliko godina uspješno se održava Međunarodni festival folklora.

- Gospodin Weisz iz Zagreba predstavlja program europskih umjetničkih susreta koji je u pripremnoj fazi. Mladi iz raznih krajeva Hrvatske svojom aktivnošću mogu pripomoći u realizaciji tog programa.

- Marijana Zubić, u suglasnosti sa svim članovima susreta, se u ime mladih zahvalila organizatoru skupa koji imaju sluha za mlade, koji su prepoznali problem mladih našeg društva, te na temelju iskustva i rada sa mladima pružaju priliku upravo njima kako bi svojim doprinosom rješavali tekuće probleme. Važnost ovakvih susreta je u tome što se svim mladima na području Republike Hrvatske pružila izravna prilika da iznesu svoje ideje i u sinergiji sa državnim institucijama, udrugama i pojedincima usmjere i ostvare razvoj lokalne zajednice, ali i naše republike Hrvatske u svrhu opće dobrobiti. Ponukana željom da ovo društvo krene na bolje, poziv je uputila svim mladima da se jave gradskoj i upravnoj vlasti kako bi se uključili u Vijeća mladih i sudjelovali na idućim susretima.

- Zaključno je doneseno i odluka da se opći Sabor Mladih iz Hrvatske i svijeta održi 23.- 25. travnja 2009. u Zagrebu.

 

Niko Šoljak