HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-11/2008.
Poreč, 11.ožuljka  2008.godine.

OTVORENO PISMO 

ZASTUPNICIMA U  SABORU REPUBLIKE HRVATSKE     

Gospodo zastupnici !                     

           U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora, jedinstvene organizacije Domovinske i iseljene Hrvatske i moje osobnomolimo Vas da ne dignete ruku za promjenu ili odgodu primjene ZERP-a
       Molimo Vas, da Hrvatima, u Hrvatskoj i u svijetu, dokažete  da ste Vi istinski pošteni zastupnici Hrvatskog Naroda i da će Te štititi i zaštititi  SUVERENITET Republike Hrvatske i njezina prava na upravljanje i raspolaganje svojim nacionalnim resursima, a sve u  skladu s Međunarodnim pravom. 

             Molimo Vas, da ne dopustite ponižavanja Hrvata koja im se nameću osporavanjem konzumacije prava, kojeg po Međunarodnom pravu imaju, a koja su već 99 % zemalja svijeta konzumirale, pa čak i naši susjedi koji nam ta prava sada osporavaju. 
            Hrvatski Narod, u Hrvatskoj i u Svijetu, izabrao Vas je  vjerujući Vama da ćete znati, moći i htjeti štititi i zaštititi Hrvatske Nacionalne interese, cjelovitost i nepovredivosti teritorija Republike Hrvatske.
            Molimo Vas da Vi saborski zastupnici ne izdate Hrvatski Narod.
            Vjerujemo da nećete iznevjeriti Hrvate u Domovini i Svijetu i da nećete dozvoliti izmjenu niti odgodu primjenu ZERP-a , a sve u skladu sa  Zakonom kojeg su donijeli Vaši prethodnici.

Obrazloženje

U  Ustavu RH u članku 2. stoji:
Hrvatski Sabor i Narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
- o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenja njime;
- o udruživanju u saveze s drugim državama.

            Pojedinci  ta prava Saboru i Hrvatskom Narodu osporavaju. Od kuda im ta prava, i to pozivajući se na neke dogovore bivšeg predsjednika Vlade, pok. Ivice Račana ili na neki zapisnik sastavljen 2004. godine kojeg je potpisao državni tajnik Hido Biščević? (doduše Hido Biščević bi trebao odgovarati za štetu nanesenu narodu I Državi Hrvatskoj) Nikakvi potpisi nekih državnih tajnika RH, pa ni predsjednika Vlade RH, ne mogu "krčmiti" Hrvatski teritorij i dovoditi u pitanje Nacionalne interese Hrvatskog Naroda.
             Izjave pojedinaca koji uvjeravaju Hrvatsku javnost da ima samo dva izbora: ZERP ili EU je destruktivna i ne odgovara istini, vodi ka izdaji Hrvatskih Nacionalnih interesa! Jedno je sigurno šteti interesima  Hrvatski Narod: Treba reći NE! Svatko tko dovodi u pitanje suverenitet, koji Hrvatskoj po Međunarodnom pravu pripada.

       Prvu izdaju Hrvatskih Nacionalni interesa napravili su zastupnici u Saboru Republike Hrvatske koji su glasali za Zakon o privatizaciji. Tim Zakonom su omogućili pljačku Hrvatskog Naroda po zakonu. Hrvatskom  gospodarstvu nanijeli su neprocjenjive i nenadoknadive štete < Zakonom  o privatizaciji ozakonjena je pljačka i kriminal> . To je druga nepravda učinjena Hrvatima. Prva je bila 1945.g. kada su uzeli jednom, a dali većini. Zakonom o privatizaciji  uzeto je svima i dato odabranim pojedincima.(društveno je pretvoreno u državno, pa darovano odabranima i postalo privatno).  Doduše tim pojedincima ne treba zavidjeti, oni imaju novac, ali na duši nose tisuće i tisuće gladnih i moralno povrijeđenih Hrvata, koji su to bogatstvo stvarali cijeli životni vijek a danas nemaju za kruh i mlijeko..
            Drugu izdaju Hrvatskih Nacionalnih interesa učinili su oni zastupnici u Saboru Republike Hrvatske koji su digli ruke za Ustavni zakon o suradnji sa Haaškim Sudom i time obezvrijedili stoljetne patnje Hrvata i žrtve  koje  su pale  za Hrvatsku državu .Tim Zakonom je moralno degradiran Domovinski rat, Branitelji i žrtve rata ,tim Zakonom ubijen je nacionalni ponos , ponižen i moralno degradiran svaki pošten Hrvat . Dok Hrvatski Branitelji koji su oslobodili Hrvatsku od agresora i osigurali samostalnost Države Hrvatske  trunu u zatvorima,  saborski zastupnici koji su izglasali Ustavni Zakon o suradnji s Haagom primaju saborske mirovine i uživaju blagodati koje su im Branitelji osigurali.
            Ti saborski zastupnici su ih izdali i predali u ruke političkom sudu u Haagu koji ima zadatak izravnati krivnju  agresora i žrtve. Ti saborski zastupnici danas primaju saborske mirovine kao nagradu.
             Ni njima ne treba zavidjeti nego ih žaliti jer  u svakoj kuni koju prime je bol, patnja ,tuga roditelja i djece poginulih i poginule duše koje krivcima  nikad neće dati mira dok Pravda za koju su oni pali ne bude zadovoljena.
            Danas gospodo zastupnici u Saboru RH od Vas se traži da po treći put u Saboru RH dignete ruku i izdate svoj narod ,podcijenite  i moralno zgazite poštene Hrvate u Hrvatskoj i u Svijetu.
            Molimo Vas nemojte dozvoliti to poniženje! Notorno lažu svi oni koji kažu da  birate između EU i ZERP-a ! Članice EU koje su proglasile ZERP sa njim raspolažu samostalno, udružuju u EU onaj dio gdje vide svoj nacionalni interes, ali nitko nikome niti ne pokušava oduzeti nacionalno pravo raspolaganjem svojim teritorijem u skladu sa Međunarodnim pravom koje je iznad prava EU.
            Prema tome ZERP ili  EU i ulazak Hrvatske u EU nemaju nikakve veze osim, ako će služiti pojedincima koji u Hrvatskoj nisu ispunili druge uvjete, a to je rješenje  pravosuđa, i drugih Zakona te probleme mita i korupcije, koje umjesto da se smanjuje sve više i više se povećava.
            Postavljamo  pitanje:  Kakva je ta Europska Unija koja  uzima nečiji teritorij ili  osporava nacionalnim bogatstvom jedne države. U ovom slučaju našim teritorijem? Nikome u Europi ne pada na pamet da umanji ili oduzme prava nekoj zemlji na upravljanje nacionalnim resursima ili da oduzme i upravlja nekim njenim dijelom osim Slovenije, koja javno ima pretenzije na prisvajanje Hrvatskog teritorija.

            Europska Unija  je garant malim državama da će udruženi u EU moći  štititi i zaštititi svoje nacionalne interese i da će putem EU moralno i materijalno osigurati blagostanje svom narodu. Svrha udruženja je zaštita Nacionalnih interesa  i garant primjene jednakog Međunarodnog prava  prema svim  naroda koji se udružuje u Europsku Zajednicu . Kada ne bi bilo tako, zašto bi se  države udruživale u EU ako ta Europa neće štititi i zaštiti njihove nacionalne interese?
            U Hrvatskoj se danas laže narod kada mu se nameće  da bira između EU i ZERPA-a. Svojim lažima indirektno optužuju Europsku zajednicu predstavljajući je kao grobnicu malih naroda , pljačkašku , uzurpatorsku tuđeg teritorija i  nacionalnih prava.
            To su laži. Europa je civilizirana  Zajednica naroda koji poštuju prava svih naroda, koji poštuju Međunarodno pravo koja se bori protiv društvenim nepravdi, koja želi svima jednaka prava,  koja štiti i  prava malih država na njihov teritoriju  i nema nikakvih pretenzija da nekome uzme teritorij ili oduzme pravo na njegovo raspolaganje nacionalnim bogatstvom.             Pojedinci koji izdaju Hrvatske Nacionalne interese  računajući na naivnost Hrvata na nesnalaženje Europe i podcjenjujući snagu Europe, koristi to u svoje osvajačke svrhe i pretenzije na Hrvatski teritorij. Zdrave snage Europe osuđuju i osuditi će stav Slovenije, koja nema pravo Europu koristiti za svoje osobne obračune sa Hrvatskom.. Europa pozdravlja zakonitost, poštuje Ustav svake Države i nacionalna prava naroda. 
            Ponavljamo: Notorna je laž pojedinaca koji dovode u zabludu Hrvatski Narod i Vas saborske zastupnike kada  se kaže da birate  između ZERP-a i EU .
Ti ljudi  otuđuju Hrvate od Europe prostirući im laži o EU. Hrvatska je dio Europe! Njoj pripada. Hrvatski Narod vjeruje da će  Europska Ekonomska Zajednica štititi i zaštititi nacionalne interese malih naroda, pa i Hrvata i da im neće  oduzeti ili umanjiti njihova prava.Ako narodi koji se udružuju, udruženjem ne dobijemo sigurnost, zašto bi se udruživali? Hrvatskom Narodu je dosta laži, obmana, podcjenjivanja izdajica iz vlastitih redova. Zato Vas Saborske zastupnike molimo , A TO VAM  JE DUŽNOST DA ŠTITITE I ZAŠTITITE  HRVATSKE NACIONALNE INTERESE, DUŽNOST Vam je voljeti svoj Narod i svoju Državu, pred Bogom i Narodom kako Vam budući naraštaji (u koje spadaju i Vaša  djeca) ne bi sudili i osudili Vas  kao izdajnike, koji su im prodali djedovinu, koji su im oduzeli ponos..
            Ukoliko, dr. Ivo Sanaderu, Predsjednik Hrvatske Vlade, zbog raznoraznih pritisaka i predloži izmjene, ili odgodu primjene ZERP-a  ne dajte svoj glas ne dopustite raspravu o ZERP-u, te  na nikakav  način ne dovedete u pitanje njegovu primjenu.

Hvala !

                                                                                  Predsjednik:

                                                                                  Niko Šoljak prof. ing