HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-17/2008.

Poreč, 15.veljače 2008.godine.

OTVORENO PISMO 

Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske
dr. Ivi Sanaderu     

Poštovani gospodine Predsjedniče!                     

           U ime Hrvatskog Svjetskog Sabora, jedinstvene organizacije domovinske i iseljene Hrvatske i moje osobno, molimo Vas da ustrajete u Vašem čvrstom stavu o primjeni ZERP,koji se po odluci Sabora Republike Hrvatske primjenjuje od 1. 1. 2008. godine.
       Molimo Vas, da Hrvatima, u Hrvatskoj i u svijetu, kažete da ćete Vi, kao predsjednik Vlade RH, štititi i zaštititi cjelovitost i suverenitet Republike Hrvatske i njezina prava na upravljanje i raspolaganje svojim resursima, a sve u  skladu s međunarodnim pravom. 
       Molimo Vas, da ne dopustite ponižavanja Hrvata koja im se nameću osporavanjem konzumacije prava, kojeg po međunarodnom pravu imaju, a koja su već 99 % zemalja svijeta konzumirale, pa čak i naši susjedi koji nam ta prava sada osporavaju.
 

Hrvatski Narod, u Hrvatskoj i u svijetu, to od Vas očekuje.
Izabrao Vas je za vođu vjerujući Vama da ćete znati, moći i htjeti štititi i zaštititi
hrvatske nacionalne interes,
cjelovitost i nepovredivosti teritorija Republike Hrvatske.

Vjerujemo da nećete iznevjeriti Hrvate u domovini i svijetu!

Obrazloženje

U  Ustavu RH u članku 2. stoji:
Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:

o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u
Republici Hrvatskoj;
- o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenja njime;
- o udruživanju u saveze s drugim državama.

Pojedinci iz parlamentarne oporbe ta prava Saboru iHrvatskom Narodu osporavaju.
Od kuda im ta prava, i to pozivajući se na neke dogovore bivšeg predsjednika Vlade, pok. Ivice Račana ili na neki zapisnik sastavljen 2004. godine kojeg je potpisao dražavni tajnik Hido Biščević?
(doduše Hido Biščević bi trebao odgovarati za štetu nanesenu narodu iDržavi Hrvatskoj) Nikakvi potpisi nekih državnih tajnika RH, pa ni predsjedika Vlade RH, ne mogu odlučivati "krčmiti" Hrvatski teritorij i dovoditi u pitanje nacionalne interese Hrvatskog Naroda.
 Izjava parlamentarnih oporbenih stranaka kojom uvjeravaju hrvatsku javnost da ima samo dva izbora ZERP ili EU,je destruktivna i neodgovara istini, vodi ka izdaji hrvatskih nacionalnih interesa!
Kao što je I poziv gospodina Nevena Mimice, upućen Valdi RH da ne primjenjuje ZERP za članice EU. 
To je izravno pozivanje Vlade RH, da ne poštuje Ustav RH.
Iz Mimičinog poziva proizlazi da o nacionalnom suverenitetu Dražave Hrvatske može odlučivati svaki državni službenik. Ako je to tako, što će nam onda Ustav, što će nam Zakoni, ako svatko može ustupati teritorij RH kome hoće i kako hoće. I to običnim zapisnikom kojeg je potpisao neki  neodgovrni drzavnog tajnik. Gospodin Neven Mimica treba objasniti Hrvtima je li on legalista ili nacionalni neodgovrni zastupnik koji prenosi ovlaštenja Sabora RH na vladine službenike. (Na žalost u praksi mnogi vladini službenici se tako i ponašaju,rasprodaju djedovinu!, netko za više, netko za manje novaca, netko to radi javno, netko tajno, oduzimaju dušu narodu i još ih narod plaća). I to iz ovlasti Sabora RH, kojeg je i on član.
Da je sreće, nacionalnog osjećaja i ponosa, takvi ljudi ne bi imali mjesto ni u jednoj državnoj službi, a kamoli bi bili saborski zastupnici.
Gospodin Dragutin Lesar, predsjednik Kluba Zastupniak HNS se slaže s Mimicom i kaže da se svaki potpis tretira dogovorom, čak očekuje od Sabora da otvori raspravu o ZERP-u!!! Gospodin Lesar radi za nekoga!!!
Možda on zna za koga!
Jedno je sigurno za Hrvatski Narod ne.
Svatko tko dovodi u pitanje suverenitet, koji Hrvatskoj po međunarodnom pravu pripada, dovodi u pitanje svoju pripadnost i otkriva svoje pravo lice, I treba odgovarati za koga radi i u čijem interesu?
Hrvati u Hrvatskoj i u svijetu se pitaju
-  kakva smo mi to zemlja kada javno (umjestu da svi budu uz vladu i svim sredstvima štite integritet Sabora RH i teritorijanu cjelovitost RH) zagovaraju tuđe interese, javno rade protiv Hrvatske i Hrvatskog Naroda.
Europa kao civilizarana zajednica naroda nikada nece niti jednoj zemlji oduzeti njezina međunarodna prava, niti će je otpisati zato što štiti svoje nacionalne interese. Civilizirana Europa će osuditi Sloveniju koja svoj predsjedavajući položaj Europe koristi za svoju osobnu promidžbu I prisvajanje prava koje nema, a istodobno osporavanje prava susjednoj Hrvatskoj. Praktično računajući na nesnalaženje Europe i podcjenjujući snagu Europe, koristi to u svoje osvajačke svrhe i pretenzije na Hrvatski teritorij. Europa će osuditi stav Slovenije, koja nema pravo Europu koristiti za svoje osobne obračune sa susjedima. Europa pozdravlja zakonitost, poštuje Ustav svake Države i nacionalna prava naroda. Notorna je laž pojedinaca koji dovode u zabludu Hrvatski Naroda kada mu se kaže da bira između ZERP-a i EU.
Gospodin Neven Mimica, Dragutin Lesar i drugi koji takve poruke Hrvatima šalju zaboravljaju sve žrtve i patnje koje su pale za Neovisnost Države Hrvatske i ravnopravnost Hrvata među narodima svijeta. S druge strane otuđuju Hrvate od Europe prostirući im laži o EU. Hrvatska je dio EU! Njoj pripada, vjerujući da će ta EU štititi i zaštititi nacionalne interese malih naroda, a ne da će ih oduzeti.
Ako udruženjem ne dobijemo sigurnost, zašto bi se udruživali?
Hrvatskom Narodu je dosta laži, obmana, podcjenjivanja izdajica iz vlastitih redova.
Zato molimo, A TI IM JE DUŽNOST! pripadnike vlasti  i oporbu, da štite i zaštite hrvatske nacionalne interese, DUŽNOST im je voljeti svoj narod i svoju Državu, pred Bogom i narodom!, kako im budući naraštaji (u koje spadaju i njihova djeca) ne bi sudili i osudili ih kao izdajnike, koji su im prodali djedovinu.
Molimo Vas, dr. Ivo Sanaderu, Predsjedniče Hrvatske Vlade, da ne dopustite raspravu o ZERP-u, te da na ninakoji način ne dovedete u pitanje njegovu primjenu. Budite ustrajni i ostanite uspravni, kao što ste jednom prilikom rekli: "ZERP se primjenjuje od 1.1.2008. i on neće biti doveden u pitanje." Hrvatski Narod u Hrvatskoj i u svijetu, Vas podržava s vjerom u Boga, pravdu i Vašu mudrost, da nećete popustiti i da nećete svoj Narod razočarati.

Uz srdačne pozdrave i visoko cijenjeno poštovanje!

                                                                                   Predsjednik:

                                                                                  Niko Šoljak prof. ing