Zaključci sa I. Znanstvenog Skupa o Braniteljima i žrtvama rata

HRVATSKOG SVJETSKOG SABORA
održanog u 15. / 16. prosinca 2007.

1.  Domovinski rat je OBRAMBENI DOMOVINSKI RAT,  koji nam je      nametnut. Oslobodilačke akcije nisu zločinačke, a još manje       genocidne, jer su legalno  i legitimno pravo Hrvata na obranu od      agresora koji ih je napao.

2.  Haški Sud je politička međunarodna ciljana institucija sa zadatkom da   prikrije istinu o  obrambenom ratu Hrvatskog Naroda te    izjednačavanje krivnje agresora i žrtve.

3       Branitelji i njihova prava, koja nisu definirana Zakonom o pravima Hrvatskih    branitelja i žrtava  Obrambenog Domovinskog Rata  treba što prije donijeti i retroaktivno primjenjivati.

4.  U školama treba uvesti Obvezatni dio informacija o Obrambenom        Domovinskom Ratu.
5.  Opstojnost Hrvatskog Naroda mora se temeljiti na povijesnim     činjenicama iza kojih mi  svi kao građani Republike Hrvatske     moramo odlučno i čvrsto stajat, koja će biti   jamstvena karika      prošlosti i budućnosti za nadolazeće generacije
6.  Utvrđeni je slijed presudnih događaja u povijesti hrvatskog naroda od   614.g. do današnjeg dana i to po pojedinim vremenskim događajima.
7.  Nazočni su se obvezali da će na terenu dogovoriti koordinatore po       županijama, gradovima i općinama  i  najkasnije za 30 dana          računajući, od današnjeg dana dostaviti informacije o učinjenom..

 

          Zadaća Odbora za Branitelje i Žrtve Rata, Hrvatskog Svjetskog Sabora je: da objedinjuje Branitelje, te koordinira sa znanstvenicima (koji se bave poviješću) i Institucijama sustava RH, kako bi zajedničkim radom došli do povijesne  istine o  Hrvatskom Narodu.

 

Poreč, 16. prosinac 2007.g.                     Koordinator: Niko Šoljak, prof.ing.