HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Pozivamo hrvatski narod, u Hrvatskoj i u svijetu,
da daju svoj glas onim strankama i pojedincima
koji Hrvate izvan Hrvatske
prihvaćaju kao sastavni dio Hrvatskog Naroda.

          Ovom predizbornom kampanjom, kao nijednom do sada, otkrilo se pravo lice stranaka i pojedinaca, te njihovo otpisivanje Hrvata koji žive i rade izvan Hrvatske. Doduše, nismo otkrili toplu vodu - Zaboravlja se da Hrvata izvan Hrvatske ima tri puta vise nego u Hrvatskoj, računajući na prvi, drugi i treći naraštaj.

Stranke i pojedinci koji otpisuju taj ogromni nacionalni, umni, financijski, gospodarski, moralni i politički  potencijal, zapravo otpisuju Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku....

Predsjednike stranaka i pojedince koji to rade, povijest će osuditi.

          Ovim predizbornim nadmetanjem stranke i pojedinci otkrili su svoje pravo lice, pa je sada i onim sumnjivcima jasno zašto nam se kao narodu

događa to što nam se događa. Te stranke i pojedinci svojom politikom moći, vladanjem u Hrvatskoj, svojim političkim utjecajem, stvorile su jaz između Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata diljem svijeta. Jaz koji je danas mnogo je veći nego što je bio prije Domovinskog rata. Prekinute su sve veze s Hrvatima izvan domovine, tako da su Hrvati izvan Hrvatske danas otuđeniji od Hrvatske nego ikada prije. Hrvati koji žive i rade izvan Hrvatske danas su nepoželjni u Hrvatskoj i na sve moguće načine se nastoji njihov povratak u Hrvatsku odgađati, a po mogućnosti potpuno ih otuđiti od njihove vlastite domovine. Kada su maske pale, sada je jasnije gdje je uzrok svih naših nevolja (posljedice znamo). Biti će još gore, ako takvi ljudi preuzmu vlast.

Sve dok mi kao Narod ne prihvatimo sami sebe i ne izborimo se za pravo svakog pripadnika Hrvatskog Naroda ma gdje bio,
nema nade za bolje sutra.

Stranke i pojedinci , koji javno kažu da Hrvati izvan Hrvatske nemaju pravo glasa u Hrvatskoj, drugim riječima  nemaju osnovna nacionalna prava kao Hrvati, > pravo birati i biti biran>

Koja prava imaju?

 Oduzimanje prava Hrvatima izvan domovine na izbor  svojih predstavnika u Sabor RH,  pravda se time da Hrvati izvan Hrvatske ne pune budžet Republike Hrvatske i da ne pridonose gospodarskom napretku Hrvatske.

          Te tvrdnje nisu točne, to je notorna laž.

          Takve tvrdnje stranaka i političara koji sebe smatraju ogovornim su nedopustive, to je podcjenjivanje vlastitog  naroda. Naroda koji ih i te kako debelo plaća da štite interes tog naroda. Prešućuje se istina, skriva se podatak, iako je svima poznat i dostupan, da Hrvati izvan Hrvatske svake godine osiguravaju Hrvatskoj, devizni priliv od 2 milijarde i šesto milijuna dolara, svojim doznakama i drugim putovima.

Dakle, ostvaruju devizni priliv Hrvatskoj.

          U usporedbi s turizmom, to je nešto više od jedne trećine ukupnog deviznog priliva od turizma >koji ostvaruje cca 6. milijardi dolara godišnje>. Od toga 80% deviza Hrvatska potroši za uvoz hrane, time je čisti devizni priliv od turizma skoro jednak  devizni priliv kojeg ostvaruju Hrvati, koji žive i rade izvan Hrvatske.

          Stranke i pojedinci koji koriste političke moći, koje im je dao Hrvatski Narod ne bi trebali netočnim tvrdnjama izlaziti pred taj isti narod i tražiti glas, a onda javno raditi na podjeli i otuđenju većeg dijela tog naroda od Hrvata u Hrvatskoj i Države Hrvatske.

          Danas se zaboravlja doprinos Hrvata izvan Hrvatske koji su podmetnuli leđa u sudbonosnim danima moralno, financijski, u ljudstvu i lobiranjem u svijetu kako bi se stvorila Država Hrvatska i oslobodila od agresora.

          Da nije bilo Hrvata izvan Hrvatske koji su se borili i izborili za Hrvatsku pitanje je bi li ikada, kao narod, imali svoju neovisnu Državu Hrvatsku.

          Zahvaljujući njima danas imamo svoju državu, imamo demokraciju, ali demokracija nikome ne daje pravo da ruši tekovine Domovinskog rata, da omalovažava ili otpisuje najzaslužnije Hrvate.

          Postavljamo pitanje u kojoj državi bi danas bili te stranke i pojedinci? Je li u pravu ona narodna poslovica? - > Bezdušniku dali vlast, on ubio ćaću >

          Otpisivanjem Hrvata izvan Hrvatske, reže se granu na kojoj sjedimo.

           Gospodo gdje vam je program borbe protiv kriminala,

lopova koji su putem pretvorbe opljačkali Hrvatski Narod i iz Države Hrvatske isisali zdravu supstancu, ostavili bijedu i siromaštvo.

          Gdje vam je program rješavanja mita, korupcije, droge,

          Gdje vam je program demografska obnove, programi za mlade za budućnost?

          Gdje je strategija razvoja Hrvatske, gdje su vam zdravi programi koji će vratiti povjerenje Hrvatskog Naroda u političare i vlast, vladavinu prava, demokraciju i slobodu misli, rada moralnih vrijednosti.

Napada se Crkva, sportaši, svi koji ne plešu kako Vi svirate.

          Crkva, kao institucija, dužna je i odgojno djelovati s istinom upoznavati svoj narod. Moramo priznati crkvenim dostojanstvenicima koji su mnogo aktivniji diljem svijeta nego u Hrvatskoj, što se nadamo da će ubuduće Crkva voditi vise brigu o Hrvatskom Narodu, u Hrvatskoj, ukazivati na probleme i tražiti rješenja za iste.

          Crkva je dužna biti uz narod, biti korektor vlasti, kritizirati sve što se kosi s osnovnim moralnim normama društva kao cjeline i čovjeka kao pojedinca. Treba se još više angažirati i s istinom upoznati vjernike i nevjernike, jer nas jedino istina može osloboditi. Isto tako sportaši, ne da ne smiju nego trebaju reći svoje mišljenje, trebaju se izboriti reci istinu Hrvatskom Narodu, jer su oni moralni stup društva koji časno i pošteno prenose u svijetu istinu, otvaraju vrata Hrvatskoj i po njima Hrvatski Narod je poznat diljem svijeta.

A Ustav nas obvezuje da čuvamo hrvatske nacionalne interese i interese Države Hrvatske.

          Zašto se ne ugledamo u Izrael koji se bori za svakog pripadnika svoje nacije? Mi jednostavno otpisujemo milijune Hrvata i ne prihvaćamo ih kao sastavni dio Hrvatskog bića. 

          Hrvatima izvan Hrvatske treba osigurati ista prava koja u Hrvatskoj imaju nacionalne manjine. Umjesto jedne izborne jedinice trebaju imati  9 izbornih jedinica. Osigurati im pravo da izravno biraju svoje predstavnike po državama svijeta s pravom opoziva svojih predstavnika u Saboru RH.

Sadašnje stanje je neodrživo da su svi zastupnici dijaspore iz Bosne i Hercegovine.

  Pozivamo Hrvate u Hrvatskoj i u svijetu
da ne daju svoj glas strankama i pojedincima koji otpisuju
Hrvate izvan Hrvatske.
Dajte svoj glas onima koji se bore za jedinstvo Hrvatskog Naroda.
Svojim glasom pomozimo im da svoj program i ostvare,
kako bi zajedničkim snagama s Hrvatima svijeta
gradili našu kuću Hrvatsku,
Hrvatsku koja će biti država svih pripadnika
Hrvatskog Naroda ma gdje bili.

 

 Poreč, 17. studenog 2007. g

                                                                   Predsjednik:

                                                                   Niko Šoljak prof. ing.